Coach Graham Reid per direct weg bij Amsterdam

Graham Reid is per direct weg als coach van de heren van Amsterdam. De Australiër maakte deze week bij de hoofdklasser kenbaar dat er concrete interesse is uit India om daar bondscoach te worden. Dat was reden voor de club, die zondag met 2-8 een historische nederlaag leed tegen HGC en dit seizoen teleurstellend presteert, Reid per direct te ontslaan.

Assistent-coach Jan Jorn van ’t Land neemt tot het einde van het seizoen de taken van Reid over bij Amsterdam. Joost Bitterling wordt de assistent van Van ’t Land.

‘De huidige tegenvallende resultaten benadrukken de noodzaak tot verandering. Daarnaast heeft Reid aangegeven op korte termijn een mogelijke nieuwe uitdaging te hebben buiten Amsterdam. De combinatie van deze factoren heeft geleid tot dit besluit’, zo laat het bestuur in een persbericht weten.

Caldas moet waarschijnlijk op zoek naar nieuwe assistent bij Oranje

Reid heeft naar verluidt nog niet getekend bij India. Zaterdag spelen de Indiase hockeyers de Sultan Azlan Shah Cup in Maleisië. Mocht Reid bondscoach worden bij India, dat al sinds het WK zonder coach is na het ontslag van Harendra Singh, dan moet de Nederlandse bondscoach Max Caldas op zoek naar een nieuwe assistent-bondscoach.

Reid was lang assistent-coach bij Australië en nam in 2014 het roer over als hoofdcoach. Na de Olympische Spelen van Rio de Janeiro (2016) werd hij de assistent-bondscoach van de Oranje Heren én hoofdcoach van Amsterdam. Hij had bij beide partijen een contract tot en met de Spelen van Tokio in 2020. In zijn eerste seizoen als coach van Amsterdam haalde hij de play-offs, waar hij pas in de laatste wedstrijd van de finale tegen Kampong verloor.

Dit seizoen is het een heel ander verhaal. Het loopt stroef bij de Amsterdammers, met de 2-8 thuisnederlaag tegen HGC als dieptepunt. Amsterdam staat nu zesde op ranglijst, met zes punten achterstand op de nummer vier Oranje-Rood.


10 Reacties

 1. jappiekrekel

  Daar zat duidelijk iets niet goed, al wat langere tijd zo lijkt het. Stel me voor dat de KNHB in dit geval ook per direct poolshoogte neemt. Indien India idd de nieuwe werkgever is, direct handelt en ontbindt.

 2. asjemenou

  Tegenwoordig zijn coaches erg kortbaar houdbaar bij een club. Swipen naar. Lijkt wel Tinder gedrag.

 3. lize

  Hier heb je toch geen Aussie nodig ,die hebben heel andere sport cultuur ;er zijn zoveel goeie Nederlandse trainer- coaches stuur ze eerste naar belgie, daarna neem ze op in een degelijke goeie hoofdklasser en laat ze dan het Nederlands Team doen ,als je ze beu bent of je hebt tijdelijk geen plek meer voor ze kunnnen ze weer naar Belgie : hoe moeilijk kan het zijn ?! iedereen blij

 4. peterdenhartog

  Slechte zaak om midden in het seizoen weg te gasn🥴🥴

 5. pacoh

  Deze 1-2 tussen bond en adam heeft niet gewerkt. Iedereen zn eigen ding doen. Gerittsen en Cornellissen voor de bond. Adam is capabel genoeg om de eigen zaakjes te regelen

 6. luchtisblauwgrasisgroen

  De rol van Gerittsen en Cornelisen moet niet worden onderschat! Het is verre van ethisch dat deze bobo’s met AHBC achtergrond de voormalig Australisch bondscoach naar Nederland hebben gehaald voor Amsterdam en KNHB.

 7. rudi wortmann

  Het probleem ligt vaak bij een incompetent bestuur. En met dit wil ik niet zeggen dat men niet kan besturen maar dat er te weinig know-how is binnen het bestuur. Daarnaast wordt er veel geluisterd naar bv supporters en andere ‘belanghebbenden’ zoals sponsoren. En als derde het ontbreken van een (lange termijn) visie. Maar ach , tis maar mijn mening...

 8. Conrad

  Verstandige beslissing. Weinig respectvol van Reid, hij mocht zijn handjes dichtknijpen met deze (duo)baan na het drama van Rio. Hij zal zich prettiger voelen bij de door Australiers gerunde Indiase hockeybond, die ook al jaren weinig presteren. Succes Graham!

 9. mickh

  Wat een immense loser deze Graham Reid; 8-2 op je bek krijgen en dan binnen 3 dagen schermen met een andere `aanbieding` . Mijn god, Amsterdam heeft het paard van Troje kennelijk binnen gehaald en Max heeft het tot op de dag van vandaag ook allemaal niet door. Tijd voor een grote schoonmaak, zowel bij Amsterdam, KNHB als bij het Nederlands elftal.

 10. edny

  Jammer Dat Possum(reid) zijn hart voor Hollands hockey verruilt voor India's grabbelton.Hij is de zesde in twee jaar daar dan die probeert er iets van te maken. Wat Adam betreft is aan een grootte schoonmaak toe was all een te oude troep of was het een groep?Bakker weg zal al een enorme opluchting geven.


Wat vind jij? Praat mee...