Groots afscheid van Stockmann en Jenniskens bij Bloemendaal

Bloemendaal neemt zondagmiddag op grootse wijze afscheid van clubiconen Jaap Stockmann en Tim Jenniskens, heeft de topclub aangekondigd. Het tweetal speelt vanaf 16:30 op ’t Kopje voor eigen publiek een speciaal door de club georganiseerde afscheidswedstrijd. Zowel keeper Jaap Stockmann als Tim Jenniskens besloten aan het einde van het afgelopen seizoen, na het winnen van de Euro Hockey League, te stoppen met tophockey.  

Stockmann en Jenniskens kunnen terugkijken op een prachtige hockeycarrière op ’t Kopje. Zowel met Bloemendaal als met het Nederlands elftal hebben zij beide talloze successen behaald. Stockmann won in de veertien seizoenen bij Bloemendaal vijf keer de landstitel en drie keer het Europees kampioenschap (EHL). In 2014 werd hij uitgeroepen tot ‘Beste keeper van de Wereld’. Met Oranje speelde de doelman 140 interlands en behaalde hij onder andere zilveren medailles op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en op het WK van 2014 in Den Haag.  Daarnaast speelde hij ook enkele winters in de Indiase HIL, waar hij in 2014 werd verkozen tot ‘Most Valuable Player’.

Tim Jenniskens speelde vanaf 2007 op ’t Kopje. Gedurende zijn tijd in het shirt van de Mussen werd hij drie keer landskampioen, won hij drie keer de EHL en Jenniskens maakte eveneens deel uit van de nationale selectie die tijdens de Olympische Spelen van 2012 in Londen beslag legden op het zilver. Op verschillende EK’s en Champions Trophys won hij met Oranje zilveren en bronzen medailles.

Met het organiseren van de afscheidswedstrijd wil Bloemendaal hun helden bedanken voor hun jarenlange inzet en bijdrage aan de club. De teams die het tegen elkaar op nemen zijn door Stockmann en Jenniskens samengesteld en bestaan uit vrienden en (oud-)spelers waarmee het tweetal gedurende hun carrières mee heeft samengespeeld.


Wat vind jij? Praat mee...