Hertzberger blíjft maar scoren, maar nog geen record in zicht

En wéér was het afgelopen zondag raak voor Jeroen Hertzberger. De aanvaller van Rotterdam droeg met één goal bij aan een 1-3 zege bij Pinoké en scoorde voor de twaalfde keer op rij in de Hoofdklasse.

Die reeks doelpunten is er een met een zeldzaam karakter, zo blijkt na een speurtocht in de archieven van de Hoofdklasse. We moeten bijna tien jaar terug in de tijd om te ontdekken welke spelers voor het laatst zo’n serie neerzetten. Het lukte Melchior Looijen namens Kampong in het seizoen 2009/10 en Mark Gleghorne namens Den Bosch in diezelfde jaargang.

Twaalf keer op rij scoren is bijzonder, maar nog ver verwijderd van een record. Zo kwam Roderick Weusthof in het seizoen 2008/09 namens SCHC in vijftien opeenvolgende duels tot scoren en deed Taeke Taekema er als speler van Amsterdam zelfs nog een schepje bovenop: hij scoorde in datzelfde seizoen in zeventien duels op rij. De computers van databureau Gracenote draaien inmiddels op volle toeren om nóg langere scorereeksen in de Hoofdklasse te ontdekken.

Veel goals tegen Pinoké

Dat Hertzberger zondag tegen Pinoké tot scoren kwam, was bepaald geen unieke gebeurtenis. In de reguliere competitie maakte de Oranje-international inmiddels al 28 doelpunten tegen De Steekneuzen. Die zijn daarmee de favoriete tegenstander van Hertzberger in de Hoofdklasse, op gepaste afstand gevolgd door HGC (24 goals) en Amsterdam (19).

Door zijn imposante doelpuntenreeks voerde Hertzberger zijn totale Hoofdklasse-productie de voorbije maanden op naar 229 doelpunten. Van alle actieve spelers in de vaderlandse topcompetitie maakte alleen Mink van der Weerden (Oranje-Rood) er meer: 231. Aanstaande vrijdag hoopt Hertzberger zijn fraaie reeks voort te zetten als hij met Rotterdam op bezoek gaat bij Den Bosch.


5 Reacties

 1. vostammer

  Er zou op de site wel eens een submenu mogen komen met lijstjes van meeste dowlpunten, meeste wedstrijden, enzv

 2. JoostS

  Eens. Dat zou tevens de subtiel geplaatste sluikreclame in dit artikel (De computers van databureau Gracenote ...beetje gênant) dan ook gewoon een transparante plek kunnen geven

  1. Ramon Min

   Dat is geen sluikreclame Joost. Gracenote is geen merknaam van computers, het is het bedrijf dat alle statistieken van (onder meer) de Hoofdklasse bijhoudt.

  2. edwin_vermeulen

   Omdat jij er over begonnen bent is het mij pas echt opgevallen. Heb jij toevallig aandelen in dit bedrijf?

 3. JoostS

  Voorop gesteld dat ik heb niet gezegd dat zij in computers zitten enkel de zinsnede aangehaald. Het noemen van de dienstverlener van de data heeft geen functie in dit verhaal, het weglaten verandert de strekking niet. In andere verslagen / redactioneel wordt toch ook geen melding gemaakt van de producent van velden, materieel of zelfs sticks van spelers. Vraag reist heeft deze organisatie baad bij dergelijke 'branding' of is er sprake van 'advertorial. Gracenote is een commercieel bedrijf of werken zij pro bono. Kan me niet voorstellen. Ook goed maar enige duidelijkheid en transparantie lijkt me goed en is niks mis mee.


Wat vind jij? Praat mee...