Hertzberger en Van der Weerden: samen 500 goals

Bij het duel Rotterdam – Oranje-Rood staan komende zondag twee van de beste schutters in de historie van de Hoofdklasse Heren tegenover elkaar. Jeroen Hertzberger en Mink van der Weerden zijn samen goed voor vijfhonderd (!) doelpunten in de nationale hockeycompetitie.

Beide doelpuntenmachines zijn sinds het seizoen 2005/06 actief in de Hoofdklasse. Hertzberger is bezig aan zijn vijftiende seizoen bij Rotterdam en staat op 253 doelpunten in de reguliere competitie. Afgelopen weekend passeerde de 242-voudige international legende Ties Kruize op de topscorerslijst aller tijden van de Hoofdklasse, die in het seizoen 1973/74 het levenslicht zag.

Van der Weerden staat na vijftien seizoenen op 247 treffers in de Hoofdklasse. De verdediger en strafcornerspecialist van Oranje-Rood (en voorheen Oranje Zwart) heeft dus nog drie goals nodig om als achtste speler ooit de grens van 250 competitiedoelpunten te bereiken. Gemiddeld zijn de twee hockeygiganten goed voor elk zo’n zestien doelpunten per seizoen, een waanzinnig moyenne.

2013/14 topseizoen

Het seizoen 2013/14 spant tot nu toe de kroon qua gezamenlijke productie. Het tweetal maakte toen samen zestig doelpunten in de Hoofdklasse:  Van der Weerden scoorde destijds 36 keer (een persoonlijk record) en Hertzberger was goed voor 24 goals. Dit seizoen staat de teller voor beide topschutters op vier goals, op ruime afstand van Pinoké-topscorer Alex Hendrickx die tot dusverre negen keer scoorde.

Klik op bovenstaande afbeelding voor een grotere weergave.

Hertzberger en Van der Weerden zijn gezien hun leeftijd – respectievelijk 33 en 30 jaar – nog maar een paar jaar te bewonderen op de Nederlandse hockeyvelden. Met het wegtikken van de jaren zal de bewondering en aandacht voor de constante doelpuntenproductie van het tweetal alleen maar toenemen.

In dat opzicht is het nog opmerkelijk om te melden dat beide goalgetters hun rivaal van komende zondag evenvaak pijn hebben gedaan: Hertzberger maakte in zijn loopbaan zeventien reguliere competitiedoelpunten tegen Oranje-Rood, terwijl Van der Weerden eenzelfde productie kent in duels met Rotterdam. Benieuwd wie zondag een voorsprong neemt in die onderlinge strijd.

  • Wie maakt dit seizoen meer goals in de reguliere competitie?

    Je hebt al op deze poll gestemd.

    Hertberger vs Van der Weerden    Ophalen van gegevens

 


1 Reactie

  1. w-j-arriens

    Hoeveel (internationale) titels, samen?


Wat vind jij? Praat mee...