Hertzberger maakt vierhonderdste (!) doelpunt in loopbaan

Jeroen Hertzberger (32) heeft zondagmiddag een indrukwekkende mijlpaal bereikt. De 32-jarige aanvaller van Rotterdam maakte in de uitwedstrijd tegen landskampioen Kampong zijn vierhonderdste officiële doelpunt op het hoogste niveau.

Hertzberger benutte tegen Kampong in de 54ste minuut een strafcorner om zijn ploeg een belangrijke zege te bezorgen (1-2). Die goal was zijn 232ste doelpunt in de Hoofdklasse. Inclusief zijn vijftien doelpunten in de play-offs en 38 treffers in de Euro Hockey League staat de teller voor hem bij Rotterdam daarmee op 285 officiële doelpunten in de hoofdmacht.

Buitenlandse treffers

Hertzberger maakte in zijn carrière ook drie keer een buitenlands avontuur mee. Hij speelde in 2013 en 2015 in India voor Uttar Pradesh Wizzards en was begin dit jaar in de Maleisische Hockey League actief voor UniKL, het universiteitsteam van Kuala Lumpur. Die drie tripjes waren in totaal goed voor 21 doelpunten.

Eerste goal in 2006

Tel daarbij de 94 doelpunten in het Nederlands elftal op en het kroongetal van vierhonderd goals is een feit. Die mijlpaal komt ruim twaalf jaar na zijn allereerste doelpunt op het hoogste niveau: de competitiegoal voor Rotterdam thuis tegen Den Bosch (2-4) op 5 maart 2006.

Pinoké favoriete slachtoffer

Van zijn vierhonderd officiële doelpunten maakte Hertzberger er de meeste tegen Pinoké: 28. Ook HGC (26), Amsterdam (21), Kampong (17), Laren, Hurley en Bloemendaal (16) incasseerden door de jaren heen aardig wat doelpunten van de trefzekere Rotterdammer.

Volgende mijlpaal in zicht

Als we puur kijken naar de verrichtingen van Hertzberger in de nationale competitie (reguliere Hoofdklasse plus play-offs) dan lonkt ook daar een mooie mijlpaal voor hem. Met 232 goals in de reguliere competitie en 15 in de play-offs staan er nu 247 nationale doelpunten achter zijn naam, nog maar drie verwijderd van de magische grens van 250.

Klik op onderstaande graphic voor een grotere weergave

 


Wat vind jij? Praat mee...