Hertzberger op dreef: achttien goals in laatste elf duels

Jeroen Hertzberger was zondag bij de start van het nieuwe Hoofdklasseseizoen meteen trefzeker: hij maakte beide goals in het gewonnen duel met Amsterdam (2-1). De 32-jarige aanvaller van Rotterdam zette daarmee een imposante doelpuntenreeks voort.

Hertzberger kwam in zijn laatste elf reguliere competitieduels voor zijn club telkens tot scoren en liet in die reeks in totaal achttien (!) doelpunten noteren. De indrukwekkende serie begon op 19 november van het vorige jaar, toen hij tegen Bloemendaal raak schoot uit een strafcorner (1-1).

Daarna trof de Oranje-international ook doel tegen achtereenvolgens Amsterdam (twee goals), Tilburg (één), Oranje-Rood (twee), Almere (twee), HGC (één), Kampong (twee), Den Bosch (drie), hdm (één), SCHC (één) en dus Amsterdam (twee). De scorereeks bevat negen rake strafcorners, vier benutte strafballen en vijf velddoelpunten.

Hertzberger bleef op 12 november 2017 – vandaag 290 dagen geleden – voor het laatst droog staan in de Hoofdklasse. Op die zondag verloor Rotterdam met 3-2 bij Pinoké. Sebastiaan Molkenboer en Simon Egerton tekenden toen voor de Rotterdamse doelpunten.

De laatste speler die eveneens in elf opeenvolgende speelronden scoorde (in een regulier seizoen) was Amsterdam-spits Mirco Pruyser in het seizoen 2015/2016. Hij scoorde tussen 13 november 2015 en 24 april 2016 in alle elf speelronden.


Wat vind jij? Praat mee...