HGC verslaat Den Bosch na boeiend gevecht

In Wassenaar heeft HGC als nummer drie van de competitie de wedstrijd tegen nummer vier Den Bosch gewonnen. Na een boeiend gevecht stapte het team van Paul van Ass met een 3-2 overwinning het veld af.

Het was de rappe Japanner Kenta Tanaka van HGC die al snel de aandacht op zich vestigde met een aantal belangrijke acties. Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart zette hij bij de tweede paal sluw zijn stick tegen de bal, na een pass van buiten de cirkel. Verdiend bracht hij HGC daarmee op voorsprong (1-0), nadat hij daarvoor al een goede kans had gemist.

Met een goal en een assist was Kenta Tanaka belangrijk voor HGC. Foto: Willem Vernes

Met een strakke voorzet vanaf de rechterflank bediende Tanaka in het tweede kwart de Argentijnse aanvaller Maico Casella. Die schoot hard raak, waardoor HGC binnen twintig minuten op een 2-0 voorsprong stond tegen Den Bosch, dat vorige week Kampong knap versloeg. Gezien de spelverhoudingen was het een terechte tussenstand.

Pas na die twee goals begon Den Bosch meer tegenstand te bieden. De derde strafcorner van de Bosschenaren werd door Austin Smith via de stick van een uitloper van HGC raakt gepusht (2-1). In het derde kwart was Den Bosch de betere ploeg, waardoor zich in Wassenaar een spannende wedstrijd afspeelde. HGC-keeper Sam van der Ven hield een sleeppush van Smith uit het doel.

Austin Smith heeft voor Den Bosch de achterstand verkleind naar 2-1. Foto: Willem Vernes

Twee snelle goals achter elkaar zorgden voor een prachtig wedstrijdverloop. Onder druk van Den Bosch lukte het HGC toch een strafcorner te halen. Op de kop van de cirkel legde Seve van Ass de bal af op de inlopende Steijn van Heijningen, die ‘m glijdend binnentipte (3-1). Kort daarop schoot Jelle Galema de bal kiezelhard in het doel van HGC (3-2), waardoor Den Bosch de marge weer verkleinde naar één.

Acht minuten voor tijd was het aan Floris van der Linden te danken dat HGC zelf weer het spel kon gaan maken, nadat hij in een counter snel het hele veld overstak. Daardoor ontsnapte het aan de druk van Den Bosch, dat op jacht naar de 3-3 was. In de laatste minuten bleef HGC de betere ploeg, waardoor een slotoffensief van Den Bosch niet echt van de grond kwam.