HGC richt zich op, maar Kampong opnieuw het sterkst: 2-4

HGC richtte zich thuis -in de tweede helft- op, en kwam nog op een voorsprong, maar Kampong bewees zich onderaan de streep wederom de beste: 2-4. Daardoor plaatst de ploeg zich ook volgend jaar voor de EHL.

Het was vooral Kampong dat in de eerste fase van de wedstrijd in de cirkel van HGC te vinden was. In de 21e minuut was het raak. Boet Phijffer bracht Kampong op 1-0, met een harde forehand vanaf kop cirkel in de hoek. De Gazellen hielden echter beter stand dan in de met 5-1 verloren gegane heenwedstrijd. 10 minuten voor rust kreeg HGC de kans hun favoriete wapen in te zetten: Gonzalo Peillat mocht aanleggen voor een strafcorner. Die werd er echter zuiver uitgelopen door Kampong.

Tom Hiebendaal kon 5 minuten voor rust uithalen met zijn backhand, maar de bal trof geen doel. Dat was in de eerste helft de beste kans voor HGC. Dat was ook te merken aan het Haagse publiek, dat al juichte wanneer de bal over de middenlijn was en in de richting van de Kampongcirkel ging. De eerste helft: die was ongetwijfeld voor Kampong.

Van de lijn gehaald

Net voor rust haalde Sander de Wijn op snelheid een strafcorner. Havenga stelde zich op de kop cirkel op, maar de bal ging naar aangever Sander de Wijn. Die telde de goal al half, maar zijn tipp-in werd fantastisch van de lijn gehaald door Floris van der Linden.

HGC maakte vervolgens wat kleine foutjes. Yorrick van der Vis nam bijvoorbeeld een op het oog gemakkelijke bal niet goed aan, waardoor Kampong er weer uit kon. De Utrechters oogden in de eerste helft scherper, maar de verdediging van HGC stond goed: veel Utrechtse aanvallen strandden in verdedigende HGC-sticks. Vlak voor rust had Ben Arnold nog een kleine kans om de stand gelijk te trekken, maar zijn korte slag uit de draai kwam niet goed uit de verf.

Rust

HGC trok voor het begin van de 2e helft nog wat sprintjes, met het doel gefocust te starten. Dat lukte: de eerste de beste aanval leverde een strafcorner op voor de Gazellen. De sleep van Peillat werd nog gekeerd door David Harte, maar uit de rebound kon het strafcornerkanon alsnog binnenslaan: 1-1. Kampong vloog er echter daarna meteen weer uit, maar het backhandschot van Kellerman vloog een meter over.

HGC richtte zich in de tweede helft op, en kwam via Rik van Kan dan ook op een 2-1 voorsprong. Hij flatste bekeken over David Harte heen. In deze eerste fase van de tweede helft was HGC, fanatiek gesteund door het thuispubliek, de betere ploeg. Na kansen aan beide kanten kreeg Kampong een strafcorner. De sleep werd nog gekeerd door Sam van der Ven, maar een goed getimede tipp-in die volgde van Philip Meulenbroek was ook de keeper te machtig: 2-2. Van der Ven hield zijn ploeg in de 2e helft meerdere malen op de been en keepte een sterke wedstrijd.

De Haagse thuisploeg kwam in de laatste fase nog even met 10 man te staan, omdat Peillat eraf moest met groen. Kampong profiteerde optimaal van dat overtal: Kemperman kon uit de kluts de 2-3 binnentikken. HGC kon nog een aantal keer op het Utrechtse doel afstormen, maar tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Aan de andere kant wel. Constantijn Jonker schoot met zijn backhand de 2-4 op het scorebord, en daarmee schoot hij ook de wedstrijd in het slot.

Kampong rekent in 2 duels af met HGC, en plaatst zich daardoor ook volgend jaar voor de EHL.

HGC – Kampong 2-4 (0-1)

21′ Boet Phijffer 0-1
37′ Gonzalo Peillat 1-1 (sc)
41′ Rik van Kan 2-1
48′ Phillip Meulenbroek 2-2 (sc)
58′ Robbert Kemperman 2-3
65′ Constantijn Jonker 2-4