HGC’er Koen Bakhuis verhuist naar Dragons

HGC’er Koen Bakhuis hockeyt komend seizoen voor het Belgische landskampioen Dragons. Bakhuis speelde zeven jaar in de hoofdmacht van hoofdklasser HGC.

Bakhuis zegt uit te kijken naar zijn avontuur in België: ‘Ik heb heel veel zin om bij de Dragons aan de slag te gaan. Dit is een club waar ik mezelf kan door ontwikkelen en tegelijkertijd voor de prijzen en de EHL kan spelen.’ Bakhuis hockeyde tot zijn veertiende jaar bij Doetinchem, daarna voor Upward uit Arnhem en komt vanaf zijn zeventiende uit voor de Wassenaarse hoofdklasser.

‘Dragons favoriete club Nederlanders’

Dragons-voorzitter Hans Borstlap is verguld met de komst van Bakhuis. ‘Koen is een speler die bij ons zeer nuttig werk zal gaan doen op het middenveld. Zijn vrienden van HGC noemen hem “een stofzuiger”. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en zijn ambitie enorm. Zoals bij veel spelers in Nederland is Dragons een van de favoriete clubs in het buitenland om voor te spelen. Daar zijn wij fier op, en Koen koos ook daarom voor ons. Hij zal op een zeer hoog en professioneel level gaan trainen en spelen, waardoor zijn wens om beter te worden in vervulling kan gaan’, aldus Borstlap.

Renovatie

Bij HGC is de nieuwe coach Paul van Ass bezig aan een grondige renovatie van zijn selectie. Van Ass ziet Wieger Schut (Amsterdam), Tristan Algera (Rotterdam) en Jorrit Croon (wil overstappen naar Bloemendaal) vertrekken. Daartegenover staat de komst van Ashley Jackson, de Belgische internationals Tanguy Cosyns en Max Plennevaux én de Japanse international Kenta Tanake en zijn zoon en Oranje-aanvoerder Seve van Ass.


3 Reacties

  1. roderickjuffermans

    Koninkie

  2. vostammer

    Zeg toch gewoon dat je er meer haat verdienen.

  3. pikavo

    Veel succes Koen Bakhuis !!


Wat vind jij? Praat mee...