HK (H) 10/9: HGC wint burenstrijd; SCHC verrast Almere

En ook de Hoofdklasse Heren is los! HGC en regerend landskampioen Kampong wonnen ruim en voeren na de eerste speelronde de ranglijst aan. Promovendus SCHC verraste Almere. Den Bosch hield een punt over aan het treffen met Bloemendaal.

HGC – hdm 4-1 (2-0)

Eindelijk is er weer een Haagse derby in de Hoofdklasse. HGC was zondag te sterk voor kleine broer hdm. Ruben Versteeg maakte het eerste Hoofdklasse-doelpunt voor de Haags Delftse Mixed.

’19 Steijn van Heijningen 1-0
’34 Floris van der Linden 2-0
’42 Tristan Algera 3-0 (sc)
’49 Ruben Versteeg 3-1 (sc)
’65 Dick Möhlmann 4-1

Almere – SCHC 2-3 (0-3)

Promovendus SCHC stuntte met een overwinning op Almere. Al in de eerste helft kwam Stichtsche op 0-3 voor, onder andere dankzij twee strafcornergoals van Thomas Vis.

‘4 Thomas Vis 0-1 (sc)
’19 Luuk van Duren 0-2
’33 Thomas Vis 0-3 (sc)
’46 Stijn Jolie 1-3 (sc)
’58 Andrin Rickli 2-3

Rotterdam – Pinoké 3-2 (2-0)

De opstanding van Pinoké kwam iets te laat. Rotterdam was in de eerste tien minuten al uitgelopen naar 2-0. Thijn Knetemann scoorde halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer, maar Simon Egerton maakte met zijn tweede van de middag alweer snel een einde aan de Amsterdamse aspiraties.

‘4 Simon Egerton 1-0
‘9 Jeroen Hertzberger 2-0
’46 Thijn Knetemann 2-1 (sc)
’51 Simon Egerton 3-1
’70 Thijn Knetemann 2-3 (sc)

Den Bosch – Bloemendaal 1-1 (0-0)

Ook wel een stuntje. Den Bosch hield een punt over aan het treffen met Bloemendaal.

’42 Florian Fuchs 1-0 (sb)
’50 Joaquin Menini 1-1

Kampong – Oranje-Rood 3-0 (1-0)

Landskampioen Kampong kende een heerlijke start door Oranje-Rood met een klinkende 3-0 te verslaan. Goals kwamen van sterkhouders Constantijn Jonker, Sander de Wijn en Robbert Kemperman. Lees hier meer over de wedstrijd.

‘6 Constantijn Jonker 1-0
’54 Sander de Wijn 2-0
’55 Robbert Kemperman 3-0

Amsterdam – Tilburg 4-2 (1-0)

Amsterdam boekte een hele degelijke zege op Tilburg. Twee strafcornersgoals van schutters Reid-Ross en Burkhardt en spits Pruyser legde er ook twee in. Voor Tilburg scoorden Jaap Groels en Jip Krens. Lees hier meer over de wedstrijd.

’29 Mirco Pruyser 1-0
’37 Justin Reid-Ross 2-0 (sc)
’52 Boris Burkhardt 3-0 (sc)
’60 Jaap Groels 3-1
’67 Jip Krens 3-2
’69 Mirco Pruyser 4-2