HK (H): Bloemendaal te sterk voor Den Bosch, Almere gelijk tegen KZ

De heren van Bloemendaal hebben op de zesde speeldag in de Hoofdklasse Heren de topper met Den Bosch met 3-1 gewonnen. Almere pakte het eerste punt van het seizoen door op bezoek bij Klein Zwitserland remise overeen te komen (1-1). Rotterdam deed goede zaken door Oranje-Rood te verslaan en Amsterdam boekte een benauwde overwinning op buurman Hurley (3-4).

Voor het vierde jaar op rij is Bloemendaal in de eerste zes duels van het seizoen ongeslagen. De bezoekers uit Den Bosch kon de landskampioen op ’t Kopje geen pijn doen. Na het eerste kwart leidde Bloemendaal al met 2-0 via treffers van Yannick van der Drift en Roel Bovendeert. Na de pauze zette Van der Drift de 3-0 op het bord, waarna Tijmen Reijinga nog iets terugdeed voor Den Bosch, dat een plaatste zakte naar positie nummer drie ten faveure van Rotterdam.

Amsterdam leek in de burenruzie met Hurley al bij rust de drie punten zeker in de tas te hebben. Het leidde met 0-2 maar na de pauze keerden Matthew Willis, met twee doelpunten, en Noam Sheridan stond Hurley plotsklaps met 3-2 voor. Justin Reid-Ross maakte snel na de treffer van Hurley gelijk, waarna Tanguy Cosyns daadwerkelijk de winst voor Amsterdam veiligstelde. De nederlaag betekent dat Hurley nog steeds wacht op de eerste overwinning van het seizoen.

Kampong behoudt zijn ongeslagen status na de zuinige 2-1 zege op Tilburg. Het was voor de Utrechtse formatie alweer de veertiende zege op rij in de Hoofdklasse op de Tilburgers. Na twee doelpuntloze kwarten opende Terrance Pieters de score voor Kampong, die door Jip Janssen uit een strafcorner werd verdubbeld. Damon Steffens bracht de spanning tien minuten voor tijd nog terug uit een strafcorner, maar de gelijkmaker bleef uit.

Het kelderduel tussen Klein Zwitserland en Almere kende geen winnaar. Het werd 1-1, maar dat betekende wel het eerste punt voor Almere van het seizoen. Nadat een doelpunt van Deegan Huisman was afgekeurd, kwam Klein Zwitserland op voorsprong via Koen Bijen. Acht minuten later was er alsnog gerechtigheid voor Huisman, die de gelijkmaker op het bord zette. Dankzij de puntendeling staat Klein Zwitserland op de veilige negende plaats in de Hoofdklasse.

Op valreep nam HGC drie punten mee uit het Amsterdamse Bos. De Wassenaarse ploeg, die de grote vorm nog niet te pakken heeft, pakte de overwinning dankzij een treffer vlak voor tijd van Kenta Tanaka. Het betekende de veertigste overwinning van HGC op Pinoké in de Hoofdklasse. Topscorer Alexander Hendrickx voegde weer een treffer toe aan zijn totaal en heeft nu tien doelpunten gemaakt.

Rotterdam deed prima zaken door in eigen huis Oranje-Rood met 3-1 te verslaan. De ploeg steeg hierdoor naar de tweede plaats op de ranglijst, op een punt achterstand op koploper Bloemendaal. Oranje-Rood onder leiding van de nieuwe coach Robert van der Horst leed alweer de derde nederlaag in zes duels. De Eindhovense formatie staat achtste met zeven punten. Jeroen Hertzberger maakte alweer zijn 254ste treffer in de Hoofdklasse.