HK (H): Eerste overwinning voor Steekneuzen

Eindelijk mag de jonge ploeg van Pinoké de eerste seizoenszege bijschrijven. Almere werd verslagen onder meer dankzij twee rake corners van de Belgische sleper Alex Hendrickx. Den Bosch hield Kampong knap op 1-1.

Grootste uitslag van de dag kwam uit Wassenaar, waar HGC het naburige Klein Zwitserland met 5-2 versloeg. De Brit Ashley Jackson liet weer flink van zich horen met drie goals. Hij voert het klassement nu ruimschoots aan met elf doelpunten totaal. De Gazellen hebben zich inmiddels in de top 4 van het klassement genesteld. KZ staat negende.

Den Bosch stunt met een puntje tegen de regerend landskampioen Kampong. De Utrechters mogen strafcornerschutter Martijn Havenga bedanken dat hij op de valreep nog de gelijkmaker binnenschoot, nadat Nicolas Della Torre in de twaalfde minuut Den Bosch op voorsprong had gezet.

SCHC heeft het tot nog toe zwaar dit seizoen. De Bilthovenaren staan met twee punten onderaan. Ook Rotterdam met voormalig SCHC-coach Albert-Kees Manenschijn aan het roer bleek een maatje te groot.

Opnieuw was Tim Swaen belangrijk voor Bloemendaal met twee treffers uit de strafcorner. Het was dit keer niet voldoende voor de zege, want ook Amsterdam kwam twee keer tot scoren. Ondanks het gelijke spel blijven de Mussen bovenaan de Hoofdklasse staan. Amsterdam staat vijfde.

Oranje-Rood wint het Brabantse onderonsje met Tilburg afgetekend. Het werd 1-4 dankzij goals van internationale topspelers Muhammad Rizwan, Bob de Voogd (2x) en Robert van der Horst. De Eindhovenaren staat inmiddels tweede. Tilburg bezet de voornalaatste plek.

Pinoké heeft de eerste overwinning van het seizoen te pakken. Nadat de Steekneuzen in de eerste minuut van de wedstrijd werden wakker geschud door de openingstreffer van Stijn Jolie, zorgden de internationale spelers Jacob Smith en Alex Hendrickx (2x) ervoor dat de punten in Amsterdam bleven.


1 Reactie

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Bloemendaal is weer de winst ontnomen, dit keer door Van Bunge. Het is toch echt droevig gesteld dat Van Bunge en ‘t Hek de ‘beste’ scheidsrechters van Nederland zijn.


Wat vind jij? Praat mee...