HK (H): Hdm-opmars bruut gestuit door oppermachtig Bloemendaal

Een doelpuntrijke speelronde in de Hoofdklasse Heren. Het duel hdm – Bloemendaal was de absolute uitschieter met maar liefst tien goals. Het Haagse publiek zal het een stuk minder leuk vinden dat negen daarvan voor de bezoekers waren. Bij de topper Rotterdam – Oranje-Rood vielen zeven treffers en bij Kampong – Tilburg net eentje minder.

Hdm kon spreken van een flow, nadat de laatste twee wedstrijden gewonnen werden. Maar dat Bloemendaal van een ander formaat is dan SCHC en Pinoké, bleek zondag. De Hagenaars kregen negen doelpunten om de oren en konden alleen via de strafcorner van Kieran Dartée iets terugdoen. Tim Swaen was de grote man aan Bloemendaal-kant met drie goals.

Tilburg is in de tweede seizoenshelft puntloos en zag ondertussen de concurrentie naderen. Tegen Kampong konden de Tilburgers het ook niet bolwerken. De regerend landskampioen kwam in de tweede helft op stoom en vergrootte de 2-1 voorsprong bij rust naar 5-1.

De basis van de overwinning van Amsterdam op HGC lag in het eerste kwart. Toen waren Justin Reid-Ross en Klaas Vermeulen trefzeker voor hun ploeg. In het restant van het duel werd niet meer gescoord.

Den Bosch won makkelijker dan gedacht van Almere en nestelt zich dankzij die zege in het linkerrijtje. De Belg Matthew Cobbaert maakte de eerste twee goals voor de Brabanders.

Een regelrechts zespuntenduel tussen Rotterdam en Oranje-Rood. Voor de gastheren was het aanhaken of verzuipen. Het werd het eerste. Rotterdam won 4-3 en houdt de play-offdroom in leven. Lees hier meer over het duel.

Na de grote teleurstelling van vorige week heeft Pinoké zich herpakt. De Steekneuzen versloegen SCHC en passeren die ploeg dankzij de overwinning op de ranglijst. Joost van de Vijfeijken maakte er twee voor de Amsterdammers.