HK (H): Kampong knalt over Tilburg heen

De vierde speelronde in de Hoofdklasse Heren zit erop. Kampong heeft tegen Tilburg zijn klasse getoond en won met maar liefst 6-0. Almere stuntte door een puntje te pakken tegen Rotterdam. Terrance Pieters tekende voor beide Almeerse treffers.

Tilburg had weinig te zeggen in de wedstrijd tegen de regerend landskampioen. Elke tien minuten vloog er ongeveer een goaltje in. Bjorn Kellerman startte met twee goals. Martijn Havenga maakte er voor rust nog 3-0 van uit een strafcorner. Na rust liep de score na treffers van Robbert Kemperman (2x) en Boet Phijffer op tot 6-0.

Klein Zwitserland – de promovendus die zo verrassend al op vijf punten staat – toonde geen angst tegen Amsterdam en kwam na twee minuten op voorsprong uit een corner van Enzo Torossi. Vervolgens was het woord wel aan de Amsterdammers. Justin Reid Ross trok de stand nog voor rust gelijk. Spits Mirco Pruyser schoot Amsterdam in de tweede helft op voorsprong en gaf die vervolgens niet meer uit handen.

Al na 6 minuten had mister Rotterdam Jeroen Hertzberger Rotterdam op voorsprong gebracht, uit tegen Almere. Maar voor rust trok Terrance Pieters de stand gelijk. In de tweede helft bracht Simon Egerton Rotterdam weer op voorsprong. Maar opnieuw nam Pieters Almere op sleeptouw en tekende hij voor de gelijkmaker. Het bleek de laatste goal, waardoor beide ploegen een punt aan het duel overhielden.

HGC – Den Bosch was een fijne wedstrijd voor het doelpuntminnend publiek vanmiddag. Al duurde het wel even voor de eerste treffer te noteren viel. Joaqin Menini brak de ban en zette Den Bosch op voorsprong. Vervolgens nam thuisploeg HGC met doelpunten van Pelle Vos en Dick Möhlman het initiatief over. Maar de Brabanders kwamen terug. Via Nicolas Della Torre, Jelle Galema en Bram van Groesen werd het 2-4. De Japanse aanwinst van HGC, Kenta Tanaka, maakte daar weer 3-4 van. Via Karst Timmer sleepte HGC er in de allerlaatste minuut nog een gelijkspel uit.

Pinoké bleef lang in de wedstrijd tegen koploper van de Hoofdklasse Bloemendaal. Pas in de 56ste minuut kwamen de Mussen, via de stick van Roel Bovendeert, tot scoren. Twee minuten later vond ook Jorrit Croon, die deze zomer overkwam van HGC, het net. Die twee goals kwam Pinoké niet meer te boven.

Oranje-Rood had een droomstart tegen SCHC: al na een paar seconden lag de 0-1 voorsprong in de goal. Een treffer van Benjamin Stanzl. Maar SCHC schrok niet en kwam terug. Thijn Knetemann maakte de 1-1 uit een strafcorner. In de tweede helft tekende Stanzl voor zijn tweede, wat de beslissing in de wedstrijd betekende.