HK (H): Kampong knalt over Tilburg heen

De vierde speelronde in de Hoofdklasse Heren zit erop. Kampong heeft tegen Tilburg zijn klasse getoond en won met maar liefst 6-0. Almere stuntte door een puntje te pakken tegen Rotterdam. Terrance Pieters tekende voor beide Almeerse treffers. 

Tilburg had weinig te zeggen in de wedstrijd tegen de regerend landskampioen. Elke tien minuten vloog er ongeveer een goaltje in. Bjorn Kellerman startte met twee goals. Martijn Havenga maakte er voor rust nog 3-0 van uit een strafcorner. Na rust liep de score na treffers van Robbert Kemperman (2x) en Boet Phijffer op tot 6-0.

Kampong - HC Tilburg (6-0)

Stand Team Naam
12' 1-0 Kampong Bjorn Kellerman
20' 2-0 Kampong Bjorn Kellerman
22' 3-0 (sc) Kampong Martijn Havenga
37' 4-0 Kampong Robbert Kemperman
43' 5-0 Kampong Boet Phijffer
60' 6-0 Kampong Robbert Kemperman

Klein Zwitserland – de promovendus die zo verrassend al op vijf punten staat – toonde geen angst tegen Amsterdam en kwam na twee minuten op voorsprong uit een corner van Enzo Torossi. Vervolgens was het woord wel aan de Amsterdammers. Justin Reid Ross trok de stand nog voor rust gelijk. Spits Mirco Pruyser schoot Amsterdam in de tweede helft op voorsprong en gaf die vervolgens niet meer uit handen.

Klein Zwitserland - Amsterdam (1-2)

Stand Team Naam
2' 1-0 (sc) Klein Zwitserland Enzo Torossi
8' 1-1 (sc) Amsterdam Justin Reid-Ross
43' 1-2 Amsterdam Mirco Pruyser

Al na 6 minuten had mister Rotterdam Jeroen Hertzberger Rotterdam op voorsprong gebracht, uit tegen Almere. Maar voor rust trok Terrance Pieters de stand gelijk. In de tweede helft bracht Simon Egerton Rotterdam weer op voorsprong. Maar opnieuw nam Pieters Almere op sleeptouw en tekende hij voor de gelijkmaker. Het bleek de laatste goal, waardoor beide ploegen een punt aan het duel overhielden.

Almere - Rotterdam (2-2)

Stand Team Naam
6' 0-1 (sc) Rotterdam Jeroen Hertzberger
31' 1-1 Almere Terrance Pieters
62' 1-2 Rotterdam Simon Egerton
69' 2-2 (sc) Almere Terrance Pieters

HGC – Den Bosch was een fijne wedstrijd voor het doelpuntminnend publiek vanmiddag. Al duurde het wel even voor de eerste treffer te noteren viel. Joaqin Menini brak de ban en zette Den Bosch op voorsprong. Vervolgens nam thuisploeg HGC met doelpunten van Pelle Vos en Dick Möhlman het initiatief over. Maar de Brabanders kwamen terug. Via Nicolas Della Torre, Jelle Galema en Bram van Groesen werd het 2-4. De Japanse aanwinst van HGC, Kenta Tanaka, maakte daar weer 3-4 van. Via Karst Timmer sleepte HGC er in de allerlaatste minuut nog een gelijkspel uit.

HGC - Den Bosch (4-4)

Stand Team Naam
25' 0-1 Den Bosch Joaquin Menini
29' 1-1 HGC Pelle Vos
47' 2-1 HGC Dick Möhlmann
51' 2-2 Den Bosch Nicolas Della Torre
55' 2-3 Den Bosch Jelle Galema
63' 2-4 (sc) Den Bosch Bram van Groesen
65' 3-4 HGC Kenta Tanaka
70' 4-4 HGC Karst Timmer

Pinoké bleef lang in de wedstrijd tegen koploper van de Hoofdklasse Bloemendaal. Pas in de 56ste minuut kwamen de Mussen, via de stick van Roel Bovendeert, tot scoren. Twee minuten later vond ook Jorrit Croon, die deze zomer overkwam van HGC, het net. Die twee goals kwam Pinoké niet meer te boven.

Bloemendaal - Pinoké (2-0)

Stand Team Naam
56' 1-0 Bloemendaal Roel Bovendeert
58' 2-0 (sc) Bloemendaal Jorrit Croon

Oranje-Rood had een droomstart tegen SCHC: al na een paar seconden lag de 0-1 voorsprong in de goal. Een treffer van Benjamin Stanzl. Maar SCHC schrok niet en kwam terug. Thijn Knetemann maakte de 1-1 uit een strafcorner. In de tweede helft tekende Stanzl voor zijn tweede, wat de beslissing in de wedstrijd betekende.

SCHC - Oranje-Rood (1-2)

Stand Team Naam
1' 0-1 Oranje-Rood Benjamin Stanzl
12' 1-1 (sc) SCHC Thijn Knetemann
52' 1-2 Oranje-Rood Benjamin Stanzl

1 Reactie

  1. luchtisblauwgrasisgroen

    Pinoke heeft goed verdedigd tegen Bloemendaal, ze hadden moeite om kansen te creeeren. Heb Mazzilli niet gezien, die speelt nu toch voor Pinoke? Bloemendaal staat verdedigend heel sterk. Ik merk wel dat het middenveld nog niet helemaal goed staat - Croon is nog vaak te opportunistisch en te weinig dreigend. Uiteraard heeft hij de tijd om in zijn rol te gaan groeien, ik hoop dat Teun de Nooijer hem hier ook in coacht.


Wat vind jij? Praat mee...