HK (H): Koploper Kampong en Oranje-Rood openen met ruime zege

Door vier afgelastingen werden zondagmiddag slechts twee duels in de Hoofdklasse Heren gespeeld. Kampong, de regerend landskampioen en huidig koploper in de competitie, won in deze eerste speelronde na de winterstop van promovendus SCHC. In Bilthoven werd het 0 – 7. Honderd kilometer verderop in Eindhoven won grootmacht Oranje-Rood met 4-0 van hekkensluiter hdm.

Het nog altijd ongeslagen Kampong had in de ‘Stichtse Derby’ weinig moeite met SCHC. Al in de vierde minuut nam de regerend landskampioen de leiding dankzij een typische spitsengoal van Constantijn Jonker. Toen Martijn Havenga tegen het einde van de eerste helft de 0-2 op het scorebord schoot, bleek SCHC verslagen en een afstraffing in de maak. De Utrechters liepen in de tweede helft dankzij wederom Jonker (2x), Philip Meulenbroek (2x) en Bjorn Kellerman eenvoudig uit naar een klinkende 0-7 overwinning.

Voor de winterstop nog wist hdm te stunten tegen Oranje-Rood door met 4-4 gelijk te spelen. Tot en met de dag van vandaag is dat het enige door hdm vergaarde punt dit seizoen, want op bezoek in Eindhoven ging de Haagse formatie kansloos onderuit met 4-0. Dankzij deze overwinning klimt Oranje-Rood van de vierde naar de derde plek op de ranglijst. Wel met één wedstrijd meer gespeeld dan de huidige nummer vier, Amsterdam.

Afgelastingen

Amsterdam – Den Bosch
Bloemendaal – Almere
Pinoké – HGC
Tilburg – Rotterdam

De samenvattingen van de gespeelde wedstrijden zijn zondagavond vanaf 19:15 te zien bij Ziggo Sport.


Wat vind jij? Praat mee...