HK (H): Oranje-Rood, Amsterdam en Rotterdam verliezen

De dertiende speeldag in de Hoofdklasse zorgde voor een flink aantal verrassingen. Zo gingen Oranje-Rood, Amsterdam en Rotterdam vrijdag onderuit tegen respectievelijk Almere, Den Bosch en Pinoké. Bloemendaal en Kampong maakten geen fouten. Bloemendaal won met 4-0 bij Klein Zwitserland. Kampong had de handen vol aan SCHC, maar pakte de drie punten dankzij een 4-3 overwinning.

Kampong - SCHC (4-3)

Stand Team Naam
8' 0-1 SCHC Luuk van Duren
16' 1-1 Kampong Philip Meulenbroek
28' 2-1 Kampong Philip Meulenbroek
32' 3-1 (sc) Kampong Martijn Havenga
34' 3-2 (sc) SCHC Thijn Knetemann
50' 3-3 (sc) SCHC Thomas Vis
55' 4-3 Kampong Bjorn Kellerman

Kampong bleef ook voor de zestiende keer ongeslagen in de Stichtse Derby. De landskampioen had een zware kluif aan SCHC. De ploeg uit Bilthoven kwam na acht minuten op voorsprong en knokte zich na een 3-1 achterstand terug naar 3-3. De winnende treffer kwam een kwartier voor tijd van de stick van Derck de Vilder.

Klein Zwitserland - Bloemendaal (0-4)

Stand Team Naam
8' 0-1 Bloemendaal Manu Stockbroekx
23' 0-2 Bloemendaal Florian Fuchs
60' 0-3 Bloemendaal Ingwer Wiese
61' 0-4 Bloemendaal Floris Wortelboer

Bloemendaal verlengde zijn ongeslagen reeks in de Hoofdklasse naar 37 duels. De koploper won met duidelijke cijfers en behoudt zes punten voorsprong op nummer twee, Kampong. Klein Zwitserland bezet na de nederlaag de negende plaats op een punt gevolgd door Almere en SCHC.

Almere - Oranje-Rood (2-1)

Stand Team Naam
15' 1-0 (sc) Almere Stijn Jolie
23' 2-0 (sc) Almere Stijn Jolie
66' 2-1 (sc) Oranje-Rood Mink van der Weerden

Almere boekte zijn eerste thuiszege van het seizoen en Oranje-Rood leed de eerste uitnederlaag. Met twee rake strafcorners van Stijn Jolie de grote man bij Almere, dat door de overwinning weer dichterbij de veilige negende plaats kruipt. Het verschil met Klein Zwitserland bedraagt slechts een punt.

HGC - HC Tilburg (4-0)

Stand Team Naam
3' 1-0 (sc) HGC Steijn van Heijningen
27' 2-0 (sc) HGC Seve van Ass
40' 3-0 HGC Max Plennevaux
61' 4-0 HGC Pelle Vos

In de strijd om de play-offs deed HGC prima zaken. De ploeg uit Wassenaar scoorde er tegen hekkensluiter Tilburg weer lustig op los. Vier doelpunten brachten het totaal aantal treffers na dertien competitieduels al op 49. Door de nederlaag van Oranje-Rood steeg HGC naar de derde plaats op drie punten van Kampong en negen op Bloemendaal.

Den Bosch - Amsterdam (2-1)

Stand Team Naam
44' 1-0 Den Bosch Nicolas Della Torre
47' 2-0 Den Bosch Jelle Galema
60' 2-1 Amsterdam Boris Burkhardt

Amsterdam deed slechte zaken in de strijd om de play-offs. De ploeg profiteerde niet van de nederlaag van Oranje-Rood. Hierdoor blijft het verschil drie punten tussen beide ploegen. Nummer drie HGC liep uit. Dat verschil is nu al vijf punten.

Rotterdam - Pinoké (1-3)

Stand Team Naam
7' 0-1 Pinoké Lukas Sutorius
32' 0-2 (sc) Pinoké Pepijn Scheen
41' 1-2 (sb) Rotterdam Jeroen Hertzberger
65' 1-3 (sc) Pinoké Alex Hendrickx

Net als Amsterdam deed Rotterdam zichzelf geen plezier. In eigen huis werd met 3-1 verloren van Pinoké. De Steekneuzen pakten voor de tweede keer dit seizoen de volle buit en klommen naar de achtste plaats.

 • #
  Team
  GS
  PT

  1
  Bloemendaal H1
  22
  51

  2
  Kampong H1
  22
  51

  3
  HGC H1
  22
  40

  4
  Amsterdam H1
  22
  40

  5
  Oranje-Rood H1
  22
  38

  6
  Den Bosch H1
  22
  37

  7
  Rotterdam H1
  22
  35

  8
  Pinoké H1
  22
  21

  9
  Almere H1
  22
  18

  10
  Tilburg H1
  22
  14

  11
  Klein Zwitserland H1
  22
  13

  12
  SCHC H1
  22
  9


12 Reacties

 1. robboomsma

  Goede ronde, nu heb je in ene een hoop teams die dicht bijelkaar liggen.

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Met dank aan de Pro League!

  1. pa-pa-palificoooo

   Jij weet alles zo goed..

 3. bvdh

  Bloemendaal en Kampong, de 2 hofleveranciers van de Pro League, hebben beide wedstrijden na de Pro-league gewoon gewonnen. Oranje-Rood en Amsterdam zijn de weg een beetje kwijt, niets meer niets minder.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Zo een korte voorbereiding heeft uiteraard een impact. Kampong en Bloemendaal hebben brede selecties, maar afgelopen 2 wedstijden waren ook niet geweldig. OR en Amsterdam kunnen veel beter.

 4. mickh

  Reid kan kennelijk ook bij Amsterdam het verschil niet maken; het blijft kwakkelen en een aantal, in het verleden dragende spelers, lijken over hun hoogtepunt heen. 21 punten uit 13 wedstrijden(....), redelijk treurig voor deze `Topploeg`.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Een groot deel van die spelers speelt in NLs elftal...

 5. mickh

  Onzin. Er is geen significant verschil in vergelijking met andere topteams die spelers kwijt zijn aan Nationale elftallen dan wel andere lucratieve competities. 21 punten, dat staat.

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Dat was ook mijn punt niet: deze spelers presteren ver onder de maat, bij Amsterdam en Nederland. Toch worden ze keer op keer weer geselecteerd. Zou misschien iets met de assistent bondscoach te maken kunnen hebben...

 6. mickh

  Ah, ik heb dat eerder geopperd, dat de verwevenheid het lastig maakt om afscheid te nemen van een aantal `Amsterdamse kornuiten`. Hoog tijd voor een grote schoonmaak. Aangezien de KNHB, Caldas in het zadel denkt te moeten houden, mag ik toch wel veronderstellen dat hij `doorselecteert`op basis van de beperkte inbreng van een aantal lieden, of is ook DAT deze man niet gegeven?

 7. haags-hopje

  Zou het toeval zijn dat de échte topcoaches (Van Ass, Van den Heuvel, Cox) hun zaakjes net iets beter op orde lijken te hebben?


Wat vind jij? Praat mee...