HK (H): PO voor Oranje-Rood; hdm grijpt laatste kans

De voorlaatste speelronde van de Hoofdklasse Heren. Hdm is nog in de race na een remise tegen Rotterdam. Volgende week het allesbeslissende duel tegen Almere. Oranje-Rood won van HGC en daarmee is het nu officieel wat al langer zo leek: de Eindhovenaren spelen play-offs. Pinoké zakt een plaatsje op de ranglijst ten faveure van SCHC en staat nu op een playout-plek.

 

Almere kon niet lang genieten van de brutale voorsprong die het nam tegen landskampioen Kampong. Nog geen minuut later lag de gelijkmaker al binnen en in het tweede kwart ook de voorsprong voor de Utrechters. In de tweede helft trok Almere de stand gelijk, maar het was Robbert Kemperman met zijn derde van de dag die Kampong de zege gaf. Het zou een stunt zijn geweest als Almere tegen de nummer 1 van de ranglijst punten had kunnen pakken. Nu komt het allemaal aan op volgende week als dé degratiekraker op het programma staan: Almeerse – hdm.

 

Bloemendaal won van Tilburg, onder meer dankzij een goaltje van oud-Tilburger Tim Swaen. Bloemendaal lijkt af te stevenen op een tweede plek in de competitie wat leidt tot play-offs tegen de nummer 3 Amsterdam. En laat dat nou net de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen zijn. Kunnen de ploegen alvast aftasten.

 

Pinoké speelde een beladen duel. Sowieso staat de ploeg van Jesse Mahieu nog flink onder druk omdat play-outs nog altijd een reëele optie zijn, maar ook omdat de zieke Dennis Warmerdam zijn laatste thuiswedstrijd voor zijn club speelde. De Amsterdammers waren te sterk, onder anderen Justin Reid-Ross scoorde twee keer tegen zijn oude ploeg. Lees hier het verslag van de middag.

 

SCHC had in 2018 nog weinig klaargespeeld, maar in de voorlaatste wedstrijd van de competitie gingen de Bilthovenaren er tegen Den Bosch met de zege vandoor. Voor Stichtsche een mooi moment: de ploeg klimt een plekje op de ranglijst en staat daardoor op de veilige negende plek.

 

Over strohalmen gesproken. Hdm grijpt het allerlaatste overgebleven stukje stro door gelijk te spelen tegen Rotterdam. De Hagenaars staan door de remise en de nederlaag van Almere nog maar twee punten achter op hun concurrent en zijn daardoor nog in de race voor handhaving. Het puntje tegen de provinciegenoten was nodig, want op doelsaldo staat hdm te ver achter op Almere.

 

Oranje-Rood bezegelde zondag het eigen lot door te winnen van HGC. De Eindhovenaren begonnen stroef aan het huidige seizoen, maar vochten zich terug en zijn nu een ronde voor het einde zeker van de play-offs. HGC heeft al een paar weken niks meer om voor te spelen. Inmiddels is de ploeg zeker dat het dit seizoen op de zevende plek eindigt.


Wat vind jij? Praat mee...