HK (H): Rotterdam na spektakelstuk nog in race play-offs

Rotterdam is momenteel de plek waar het meeste hockeyspektakel te zien is. Twee weken geleden won Rotterdam daar van Oranje-Rood, vorige week leverde de ploeg van Albert-Kees Manenschijn spektakel in de EHL en zondagmiddag was er een doelpuntenfestijn tegen Almere. Rotterdam won uiteindelijk met 5-4, waardoor de ploeg in het spoor blijft van concurrent Oranje-Rood dat met moeite met 2-1 van Pinoké won. Bovenin speelden Amsterdam en Kampong met 2-2 gelijk en onderin boekte Tilburg een belangrijke 5-1 zege op hdm.

Almere kwam tegen Rotterdam tot drie keer toe op voorsprong, maar toch stonden de Flevolanders zondagmiddag met lege handen in Rotterdam. Bij de thuisploeg lijken de toppers in de slotfase van de competitie net de juist te vorm te pakken te hebben. Aanvoerder Jeroen Hertzberger scoorde twee keer, net als international Seve van Ass en Oranje-aanvaller Thijs van Dam maakte uiteindelijk Rotterdams vijfde en dus winnende treffer.

Rotterdam - Almere (5-4)

Stand Team Naam
1' 0-1 Almere Daniel de Haan
12' 1-1 (sc) Rotterdam Seve van Ass
15' 1-2 (sc) Almere Stijn Jolie
27' 2-2 Rotterdam Jeroen Hertzberger
33' 2-3 (sc) Almere Stijn Jolie
39' 3-3 (sb) Rotterdam Jeroen Hertzberger
41' 4-3 Rotterdam Seve van Ass
61' 5-3 Rotterdam Thijs van Dam
67' 5-4 (sc) Almere Terrance Pieters

 

Micro Pruyser wordt gefeliciteerd na zijn treffer voor Amsterdam tegen Kampong. Foto: Koen Suyk

Kampong is ook na achttien wedstrijden nog steeds ongeslagen in de Hoofdklasse dit seizoen, maar door het 2-2 gelijkspel tegen Amsterdam moeten de Utrechters de koppositie wel delen met Bloemendaal. De redactie van hockey.nl was bij het duel aanwezig. Lees het wedstrijdverhaal en de reactie op de site of de app.

Amsterdam - Kampong (2-2)

Stand Team Naam
14' 0-1 Kampong Philip Meulenbroek
31' 1-1 (sc) Amsterdam Boris Burkhardt
35' 1-2 (sb) Kampong Martijn Havenga
39' 2-2 (sc) Amsterdam Mirco Pruyser

Den Bosch en HGC spelen deze competitie nergens meer om. Maar in tegenstelling tot HGC laat Den Bosch de laatste weken prima spel en resultaten zien. Zo gek was het dan ook niet dat Den Bosch het duel tegen HGC zondagmiddag won. Voor Den Bosch is het ook belangrijk dat de spirit goed blijft, aangezien de ploeg van trainer Eric Verboom nog de finale van de Gold Cup speelt.

Den Bosch - HGC (2-1)

Stand Team Naam
34' 1-0 (sc) Den Bosch Bram van Groesen
36' 1-1 HGC Jorrit Croon
64' 2-1 Den Bosch Pepijn Reijenga

In deze degradatiekraker had Tilburg uiteindelijk weinig moeite met hdm, dat er niet veel van bakte in Tilburg en zich in deze vorm moet opmaken voor een seizoen in de nieuwe Promotieklasse. Onze verslaggever was in Tilburg. Lees zijn bevindingen van het duel elders op de site.

HC Tilburg - HDM (5-1)

Stand Team Naam
14' 1-0 HC Tilburg Joep de Natris
39' 2-0 HC Tilburg Tom Beddows
41' 3-0 HC Tilburg Felix Gulinck
54' 3-1 (sc) HDM Niels Blaak
55' 4-1 HC Tilburg Lucas van Bergeijk
56' 5-1 HC Tilburg Tom Beddows

SCHC hield in de score lange tijd stand tegen Bloemendaal, maar de Mussen beschikken over duidelijk meer kwaliteit en hebben in Roel Bovendeert de man in vorm. Tijdens de EHL was hij vorige week al vijf keer trefzeker, tegen SCHC nam hij de tweede Bloemendaalse treffer voor zijn rekening. Bloemendaal kan zich opmaken voor de play-offs, terwijl Stichtsche door de nederlaag en de winst van Tilburg plots op een play-outplek staat.

Bloemendaal - SCHC (3-1)

Stand Team Naam
10' 0-1 (sc) SCHC Thomas Vis
41' 1-1 (sb) Bloemendaal Jamie Dwyer
54' 2-1 Bloemendaal Roel Bovendeert
60' 3-1 (sc) Bloemendaal Tim Swaen

Erg gemakkelijk ging het zondagmiddag niet Oranje-Rood in het thuisduel tegen Pinoké, maar daar zal niemand bij de Eindhovenaren over malen. De drie punten betekent dat Oranje-Rood alle kansen op deelname voor de play-offs stevig in eigen hand heeft. De komende twee wedstrijden zijn cruciaal: een uitwedstrijd tegen Almere en een thuisduel tegen koploper Bloemendaal.

Jelle Galema maakte zondag de winnende treffer voor Oranje-Rood. Foto: Willem Vernes

Oranje-Rood - Pinoké (2-1)

Stand Team Naam
29' 0-1 Pinoké Marlon Landbrug
33' 1-1 Oranje-Rood Benjamin Stanzl
37' 2-1 Oranje-Rood Jelle Galema

Wat vind jij? Praat mee...