HK (H): Spanning blijft in strijd om play-offs en degradatie

De spanning in de Hoofdklasse in de strijd om de tickets voor de play-offs en degradatie stijgt met nog twee speelronden te gaan naar een climax. Liefst vijf ploegen (HGC, Oranje-Rood, Den Bosch, Amsterdam en Rotterdam) houden zicht op de overige twee tickets voor de play-offs. En in de strijd om degradatie geven vier ploegen (Tilburg, Almere, Klein Zwitserland en SCHC) elkaar na de twintigste speeldag niet veel toe. Kampong is de nieuwe lijstaanvoerder na de nederlaag van Bloemendaal.

Na zes competitieduels zonder zege stapte Almere eindelijk weer eens met drie punten van het veld. In de directe confrontatie werd concurrent Klein Zwitserland met 2-1 verslagen. Hierdoor wisselden beide ploegen van plek op de ranglijst. Almere steeg naar de tiende plaats en dichtte het gat met Tilburg, dat op een veilige negende plaats staat, naar slechts één punt. Het verschil met hekkensluiter SCHC liep op naar drie punten. Klein Zwitserland is elfde op twee punten van Almere.

HGC kreeg een bittere pil te slikken. In eigen huis was Kampong met 4-1 te sterk. Al na een half uur leidde de landskampioen al met 3-0 dankzij twee doelpunten van Bjorn Kellerman en een treffer van Philip Meulenbroek, zijn achtste alweer in acht duels. Nadat Ties Ceulemans de stand op 0-4 had gebracht deed Steijn van Heijningen nog iets terug voor HGC. De Wassenaarse ploeg staat nog wel steeds derde, maar zag concurrenten Den Bosch, Amsterdam en Rotterdam dichterbij komen. De overwinning bezorgde Kampong nog een bonus in de vorm van de eerste plaats in de Hoofdklasse, aan het einde van het reguliere seizoen goed voor een EHL-ticket, na de nederlaag van Bloemendaal.

Den Bosch had de handen vol aan hekkensluiter SCHC, maar uiteindelijk trok de Bossche formatie aan het langste eind. Noud Schoenaker besliste het duel na vijftig minuten spelen nadat SCHC tot twee keer toe een achterstand had weggewerkt. Door de zege kwam Den Bosch in punten gelijk met Oranje-Rood dat nog steeds de vierde plaats in handen heeft. SCHC blijft laatste en heeft een punt achterstand op Klein Zwitserland, dat ook verloor.

Rotterdam hield de hoop op deelname aan de play-offs levend door in eigen huis Bloemendaal met 3-1 te verslaan. Het was voor de Rotterdammers pas de tweede keer in acht duels dat de Mussen werden verslagen. Hoewel Rotterdam op een zevende plaats blijft staan, is de achterstand op Oranje-Rood geslonken tot drie punten. En zondag staan deze ploegen tegenover elkaar. Voor Bloemendaal dat voor derde keer op rij in een uitduel niet wist te winnen waren de druiven zuur. De ploeg moest de koppositie afstaan aan Kampong.

Net als Rotterdam hield ook Amsterdam de hoop op een ticket voor de play-offs levend. In een regenachtig Wagener Stadion werd Oranje-Rood met 2-0 verslagen. Vlak voor rust opende Justin Reid-Ross uit een strafcorner de score die net na de pauze werd verdubbeld door Valentin Verga. De Amsterdammers zagen hun achterstand op Oranje-Rood op de ranglijst slinken tot twee punten.

Opnieuw was Alexander Hendrickx de gevierde man bij Pinoké. Met een rake strafcorner vlak voor tijd bezorgde de Belg de Steekneuzen de overwinning op Tilburg: 2-1. Dankzij de drie punten is Pinoké verzekerd van nog een seizoen op het hoogste niveau. De Tilburgers zullen nog aan de bak moeten. De ploeg koestert een punt voorsprong op Almere, dat op een tiende plaats staat. Directe degradatie is ook nog mogelijk. Echter, het verschil met SCHC bedraagt vier punten.

Lees de ontwikkelingen op de twintigste speeldag in de Hoofdklasse Heren terug via ons liveblog. Hockey.nl was vrijdagavond aanwezig bij de duels Amsterdam-Oranje-Rood, Almere-Klein Zwitserland en HGC-Kampong.


Reacties op dit bericht zijn gesloten.