HK (H): Swaen beslist Klassieker, Den Bosch verslaat Kampong

Met twee treffers heeft Tim Swaen zijn ploeg Bloemendaal de zege bezorgd in de Klassieker tegen Amsterdam (1-2). De landskampioen blijft door de zege koploper, maar wordt op drie punten gevolgd door Rotterdam dat afrekende met Pinoké (3-0). Ook Den Bosch blijft meedraaien in de top na de 2-1 zege op Kampong. Het was voor de Utrechtse ploeg de eerste nederlaag van het seizoen. Onderaan boekte Hurley een belangrijke zege. Met de 3-5 overwinning op Almere pakte de ploeg uit het Amsterdamse Bos tevens de eerste drie punten van het seizoen.

De strijd tussen de ploegen die nog geen wedstrijd dit seizoen in de Hoofdklasse hadden gewonnen werd in het voordeel van Hurley beslecht. Daarmee boekte de kampioen van Promotieklasse de eerste overwinning van het seizoen. Dankzij de drie punten passeerde Hurley Tilburg op de ranglijst voor plek tien. Almere blijft hekkensluiter met een punt uit zeven competitieduels.

Amsterdam raakte in de Klassieker zijn ongeslagen status kwijt. En dat betekende de 200ste nederlaag van de Amsterdammers in de Hoofdklasse. Tim Swaen maakte beide doelpunten voor Bloemendaal. Mirco Pruyser scoorde voor Amsterdam, dat nu vier van de laatste vijf wedstrijden verloor van de Mussen. Bij de Mussen maakte Wouter Jolie noodgedwongen zijn rentree vanwege een blessure van Oliver Polkamp. Domper op de feestvreugde bij Bloemendaal was het uitvallen van Jorrit Croon. De international verliet het veld met een ogenschijnlijk zware knieblessure.

Voor het eerst sinds 11 april 2008 boekte Den Bosch voor eigen publiek een overwinning op Kampong. Aan de Oosterplas werd de Utrechtse formatie met 2-1 verslagen. Hiermee raakte Kampong zijn ongeslagen status kwijt. Hoewel de ploeg van coach Alexander Cox nog een wedstrijd moet inhalen, bedraagt de achterstand op koploper Bloemendaal al acht punten. Met een derde plaats doet Den Bosch het uitstekend in de beginfase van de competitie en lijkt de ploeg opnieuw serieus mee te kunnen doen in de strijd om de play-offs.

Lees hier het volledige wedstrijdverslag van het duel tussen Den Bosch en Kampong

Na twee nederlagen pakte Oranje-Rood weer eens de volle winst. Klein Zwitserland werd in Eindhoven met 4-1 verslagen. Daarmee nestelt de ploeg van coach Robert van der Horst zich aan kop van het rechterrijtje. Mink van der Weerden scoorde zijn 248ste doelpunt en passeerde daarmee Teun de Nooijer op de eeuwige topscorerslijst van de reguliere competitie. Klein Zwitserland zit in een mindere periode. Uit de laatste vier wedstrijden werd slechts een schamel punt behaald.

Na de nederlaag op de eerste speeldag won Rotterdam vijf van de daaropvolgende zes competitieduels. Zondag werd Pinoké aan de zegekar gebonden dankzij twee doelpunten van Jeroen Hertzberger en de openingstreffer van Sean Murray. Hertzberger staat nu op een totaal van 256 doelpunten in de eeuwige topscorerslijst. 31 daarvan maakte hij tegen Pinoké, zijn meest favoriete tegenstander. Rotterdam behoudt de tweede plaats op drie punten van koploper Bloemendaal. Pinoké zakte naar de achtste plaats na de tweede nederlaag op rij.

HGC had geen kind aan Tilburg, dat zijn derde nederlaag op rij leed en zesde in totaal. Maico Casella was met zijn drie doelpunten voor de helft verantwoordelijk voor de HGC-productie. Steijn van Heijningen, Seve van Ass en Thomas Vis maakten het half dozijn doelpunten vol. HGC staat, met een wedstrijd minder gespeeld dan de rest, op een vierde plaats. Tilburg werd op de ranglijst gepasseerd door Hurley en bezet nu de elfde en voorlaatste plaats.

———-
Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de zevende speeldag in de Hoofdklasse Heren en de achtste speeldag in de Promotieklasse en Overgangsklasse.


1 Reactie

  1. brinkman-tenhamcasema-nl


Wat vind jij? Praat mee...