HK (H): Tilburg haalt belangrijke en knappe zege op HGC

Tilburg heeft vrijdagavond tijdens de inhaalronde in de Hoofdklasse Heren belangrijke punten gehaald in de strijd tegen degradatie. In eigen huis werd HGC met 3-2 verslagen. Tilburg heeft nu twaalf punten. Dat zijn er twee minder dan de ‘veilige’ nummer negen SCHC, dat vrijdagavond kansloos met 6-1 verloor van Oranje-Rood.

Het duel tussen Tilburg en HGC was lange tijd doelpuntloos, maar de slotfase leverde volop spektakel op. De wedstrijd werd opengebroken door een doelpunt van HGC’er Pelle Vos (0-1). Twee minuten later was het alweer gelijk, waarna Jip Krens Tilburg (2-1) aan een overwinning leek te helpen. Negen minuten voor tijd zorgde Dick Möhlmann alsnog voor de gelijkmaker: 2-2. Uiteindelijk was het toch feest in Tilburg. De gevierde man aan Brabantse zijde was Jess van Minde, die drie minuten voor tijd de 3-2 achter HGC-goalie Sam van der Ven schoot.

Oranje-Rood deed na het verlies van vorige week tegen Rotterdam wat het moest doen om op koers te blijven voor het vierde play-offticket: winnen. De Eindhovenaren waren heer en meester in eigen huis, al deden de gasten uit Bilthoven na de 1-0 van Niek van der Schoot nog wel wat terug via Thomas Vis: 1-1. De 2-1 op slag van rust van Bob de Voogd betekende uiteindelijk de nekslag voor SCHC. In de tweede helft liep Oranje-Rood uit naar een 6-1 zege. Door zijn twee treffers staat Mink van der Weerden nu samen met Mirco Pruyser (Amsterdam) met twintig doelpunten aan de top van de topscorerslijst.