HK (H): Top vijf pakt volle buit in een doelpuntrijke speelronde

De top vijf in de Hoofdklasse Heren heeft op de tiende speeldag de volle winst gepakt. Koploper Bloemendaal won in en tegen Den Bosch met 4-1. Oranje-Rood was in de topper tegen Rotterdam met 4-3 te sterk en Kampong versloeg Almere met 4-1. Ook HGC en Amsterdam wonnen met ruime cijfers tegen respectievelijk SCHC (6-1) en Tilburg (7-1). Er werden in totaal 36 doelpunten in zes competitiewedstrijden gescoord.

Net als vorige week behoedde Alexander Hendrickx Pinoké voor een nederlaag. Zijn rake strafcorner betekende tien minuten voor tijd de 2-2 in het duel met promovendus Klein Zwitserland, dat twee keer op voorsprong was gekomen. Enzo Torossi opende score vanaf de kop van de cirkel, waarna Matis Papa nog in dezelfde minuut de gelijkmaker aantekende. Na rust maakte Ruben Versteeg de 2-1. Klein Zwitserland hoopte op de tweede zege op rij en de derde in totaal, maar Hendrickx gooide vervolgens roet in het eten.

Na drie wedstrijden zonder zege boekte Kampong weer eens een overwinning. Almere werd met ruime cijfers verslagen. Al na twee minuten opende Boet Phijffer de score, die nog voor rust werd verdubbeld door Bjorn Kellerman. Vlak na de pauze scoorde Phijffer opnieuw, waarna Martijn Havenga uit een strafcorner de stand naar 0-4 tilde. Een minuut voor tijd deed Chuck Caupain nog iets terug voor Almere.

Met een gemiddelde van bijna vier doelpunten per wedstrijd is HGC na tien speelronden de meest productieve ploeg in de Hoofdklasse Heren. Voor eigen publiek toonde de ploeg uit Wassenaar weinig mededogen met hekkensluiter SCHC. Het werd liefst 6-1. Al na elf minuten was de stand al 3-0 in het voordeel van HGC. Seve van Ass en Olivier van Tongeren scoorden elk twee keer nadat Ashley Jackson de score had geopend. Dick Möhlmann zette de eindstand op het bord. Vlak na rust had Luuk van Duren de enige treffer voor SCHC gemaakt.

Koploper Bloemendaal boekte alweer de achtste overwinning van het seizoen. Den Bosch werd aan de eigen Oosterplas met 4-1 verslagen. Florian Fuchs en Yannick van der Drift zetten Bloemendaal op een comfortabele 2-0 voorsprong. Arjen Lodewijks bracht de spanning voor rust nog terug in het duel, dat na rust werd beslist dankzij twee doelpunten van Roel Bovendeert.

Rotterdam incasseerde de tweede competitienederlaag op rij. Na het verlies vorige week tegen Bloemendaal (1-3) bleek zondag Oranje-Rood met 4-3 te sterk. Net als tegen Bloemendaal werd een minder derde kwart de Rotterdammers fataal. Na een snelle achterstand na een doelpunt van Niek van der Schoot draaide Rotterdam nog in het eerste kwart die achterstand om in een voorsprong dankzij twee snelle doelpunten van Thijs van Dam en Albert Beltran. Meteen na rust maakte Thomas Briels gelijk, waarna Mink van der Weerden twee keer succesvol was uit een strafcorner. Jeroen Hertzberger tekende vervolgens nog voor de aansluitingstreffer, maar de zo gewenste gelijkmaker bleef uit. Door de nederlaag moet Rotterdam in de strijd om een plek in de play-offs even pas op de plaats maken.

Amsterdam haalde in het eigen Wagener Stadion flink uit tegen Tilburg. De Amsterdammers wisten liefst zeven keer het net te vinden. Strafcornerspecialist Justin Reid-Ross en spits Mirco Pruyser maakten elk twee doelpunten. De andere treffers kwamen op naam van Jan-Willem Buissant, Valentin Verga en Teun Rohof. Pas bij de stand 6-0 in het voordeel van Amsterdaam deed Bas Scheer iets terug voor Tilburg.