HK (H): Topper onbeslist, eerste zege KZ en punt voor Hurley

Op de derde speeldag in de Hoofdklasse Heren bleef de topper tussen Kampong en Bloemendaal zonder winnaar. In Utrecht eindigde het duel in 2-2. Klein Zwitserland boekte de eerste overwinning van het seizoen door Tilburg met 3-2 te kloppen. Na twee ruime nederlagen pakte Hurley het eerste punt door in Wassenaar HGC op 2-2 te houden. Ook het duel tussen Amsterdam en Oranje-Rood bleef onbeslist (2-2).

Een herhaling van de finale om de landstitel eindigde in een remise. Op de Klapperboom kwam Kampong op voorsprong via Jasper Luijkx. Martijn van Grimbergen maakte nog voor rust gelijk, waarna Roel Bovendeert na de pauze de landskampioen op 1-2 zette. De sterk spelende Terrance Pieters bepaalde uit een strafcorner de eindstand op 2-2.

De eerste drie punten zijn binnen voor Klein Zwitserland. De Steenbokken waren met 3-2 te sterk voor Tilburg, dat na drie speelronden nog steeds op de hatelijke nul staat. Pas na rust vielen de doelpunten. Twee treffers in twee minuten bleken de beslissing in het duel. Jaïr van der Horst bracht de spanning nog wel terug, maar Tilburg slaagde er niet in de gelijkmaker te forceren.

Drama in Almere. De ploeg kwam in eigen huis tot drie keer toe op voorsprong, maar bleef uiteindelijk ook in het derde competitieduel zonder punten. Alexander Hendrickx velde het vonnis over Almere. De Belg was drie keer trefzeker uit een strafcorner. Zijn derde bleek vlak voor het eindsignaal de winnende voor Pinoké, nadat even daarvoor Agustin Bugallo de stand op 3-3 had gebracht.

Een andere Belg, Tanguy Cosyns, speelde bij Amsterdam een hoofdrol. De nieuwkomer behoedde zijn ploeg voor een nederlaag, nadat hij in het tweede kwart Amsterdam al op voorsprong had gezet. Met twee treffers bracht Cosyns zijn totaal op zes doelpunten in drie wedstrijden. Voor Oranje-Rood scoorden Mink van der Weerden uit een strafbal en Thomas Briels. Na drie duels hebben de Eindhovenaren ‘slechts’ vier punten verzameld, een minder dan Amsterdam.

Rotterdam kende een succesvol dubbelweekend. Na de 5-1 zege op Tilburg vrijdag werd Den Bosch met 3-2 verslagen. Het was voor de Bossche formatie de eerste nederlaag van het seizoen. Pas na rust werd er gescoord. Met twee doelpunten zette Tristan Algera Rotterdam op het goede spoor. Tjep Hoedemakers maakte de derde Rotterdamse treffer. Goals van Joaquin Menini en Noud Schoenaker konden een Bossche nederlaag niet voorkomen.

HGC verslikte zich in Hurley. De ploeg verspeelde op eigen veld een 2-0 voorsprong en daarmee een eventuele koppositie in de Hoofdklasse. Emil Schaefer en Noam Sheridan stelden in de slotfase van de wedstrijd een punt veilig voor de promovendus. Dankzij de remise verliet Hurley de laatste plaats op de ranglijst, die nu wordt ingenomen door Almere.

Lees hieronder het liveblog terug met alle hoogtepunten van de derde speeldag in de Hoofdklasse Heren en de tweede speeldag in de Promotieklasse Heren.

—–


Reacties op dit bericht zijn gesloten.