HK Heren: Pruyser bouwt aan scorereeks, Mink nadert mijlpaal

De Hoofdklasse Heren is komende zondag toe aan speelronde 8. Koploper Bloemendaal is als enige ploeg nog ongeslagen, Amsterdam-spits Mirco Pruyser is bezig aan een doelpuntenreeks en Mink van der Weerden heeft nog twee goals nodig voor zijn 250ste treffer in de Hoofdklasse.

Bloemendaal – Almere

Dit duel gaat tussen de nog enige ongeslagen ploeg in de Hoofdklasse, koploper Bloemendaal, en het team dat dit seizoen als enige nog wacht op een overwinning, hekkensluiter Almere.

Bloemendaal won in de Hoofdklasse al zijn voorgaande zes ontmoetingen met Almere (doelsaldo 22-6). Op 23 oktober 2016, tijdens de eerste confrontatie ooit tussen deze ploegen op het hoogste niveau, wonnen de Mussen met 0-9, de grootste nederlaag ooit van Almere in de Hoofdklasse.

Bloemendaal won dit seizoen in de Hoofdklasse zes van zijn zeven wedstrijden. Alleen op 22 september op bezoek bij Kampong verspeelden de Mussen punten (2-2).

Overige stats
0
Almere wacht als enige ploeg in de Hoofdklasse nog op de eerste overwinning van dit seizoen. Het team pakte alleen uit bij Klein Zwitserland een punt (1-1).

8 Bloemendaal kan voor het vierde jaar op rij ongeslagen blijven in de eerste acht speelronden van het seizoen.

11 Geen ploeg kreeg dit seizoen in de Hoofdklasse zoveel goals tegen uit strafcorners dan Almere (elf). Alleen Tilburg (27) incasseerde dit seizoen meer goals in competitieverband dan Almere (25).

10 Alleen Klein Zwitserland (zes) maakte dit seizoen in de Hoofdklasse minder goals dan Almere (tien). Van de tien goals kwamen er vier op naam van Deegan Huisman (vier veldgoals).

Scheidsrechters Laurens Hendrikx en Jacir Soares de Brito

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Bloemendaal – Almere (H)  Ophalen van gegevens

 

HGC – Den Bosch

Vorig seizoen eindigde deze confrontatie in Wassenaar onbeslist: 4-4. Vijf minuten voor tijd keek Den Bosch nog tegen een 2-4 voorsprong aan, waarna Kenta Tanaka en Karst Timmer HGC alsnog een punt bezorgden.

Op 15 oktober 2017 won HGC voor het laatst in de Hoofdklasse thuis van Den Bosch. De Gazellen wonnen die dag met 3-2. Willem Rath maakte namens HGC de winnende treffer.

Overige stats
6
HGC is in de Hoofdklasse zes thuisduels met Den Bosch ongeslagen. De laatste keer dat de Gazellen thuis van de Brabanders verloren, was op 21 april 2013 (1-2).

8 Alleen Oranje-Rood (tien) en Bloemendaal (negen) hebben dit Hoofdklasse-seizoen meer verschillende doelpuntenmakers dan Den Bosch (acht).

92 Austin Smith staat op 92 Hoofdklasse-goals (reguliere competitie). De Zuid-Afrikaan maakte alleen meer competitiegoals tegen Pinoké (twaalf) dan tegen HGC (elf).

Scheidsrechters Coen van Bunge en Michiel Otten

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  HGC – Den Bosh (H)  Ophalen van gegevens

 

Hurley – Oranje-Rood

Hurley won slechts één van zijn laatste twintig Hoofdklasse-duels met Oranje-Rood, een 3-2 thuisoverwinning op Oranje-Zwart in 2015. Stijn Jolie boog destijds na rust met twee goals een 1-2 achterstand om in een 3-2 voorsprong.

In totaal verloor Hurley in de Hoofdklasse al 22 keer van Oranje-Rood (reguliere competitie, incl. OZ) en dat is daarmee samen met Bloemendaal (22) de grootste angstgegner van Hurley.

Mink van der Weerden maakte vorig weekend zijn 248ste Hoofdklasse-goal en passeerde daarmee Teun de Nooijer (247) op de eeuwige topscorerslijst. Hij heeft nog drie doelpunten nodig om Ties Kruize (251) op plek zeven te evenaren (reguliere competitie).

Van alle actieve spelers maakte alleen Jeroen Hertzberger (256) meer Hoofdklasse-goals dan Van der Weerden (248).

Overige stats
7
Hurley verloor in de Hoofdklasse zeven van zijn laatste acht thuisduels, inclusief alle drie dit seizoen. Binnen deze reeks voorkwam de ploeg alleen op 23 april 2017 tegen Qui Vive een thuisnederlaag (3-2 zege).

4 Van der Weerden (248, incl. 186 goals voor Oranje-Zwart) kan de vierde speler worden met 250 Hoofdklasse-goals namens één ploeg na Floris-Jan Bovelander (276, Bloemendaal), Paul Litjens (267, Kampong) en Hertzberger (256, Rotterdam).

15 Van der Weerden maakte vijftien van de laatste dertig doelpunten die Oranje-Rood in de Hoofdklasse tegen Hurley maakte.

Scheidsrechters Karen Dollé en Pieter Hembrecht

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Hurley – Oranje-Rood (H)  Ophalen van gegevens

 

Kampong – Amsterdam

Kampong won slechts één van zijn laatste zes Hoofdklasse-duels met Amsterdam (reguliere competitie), een 0-2 zege in het Wagener Stadion op 21 september 2018 (goals Bjorn Kellerman en Martijn Havenga).

Op 28 februari 2016 won Kampong voor het laatst thuis in de Hoofdklasse van Amsterdam (reguliere competitie). Het werd die dag mede dankzij twee strafcornergoals van Martijn Havenga 4-2 voor de ploeg uit Utrecht.

Amsterdam boekte op 18 september 2016 voor het laatst in de Hoofdklasse een uitoverwinning op Kampong: 2-3. Robert Tigges maakte destijds vanuit een strafcorner de winnende voor de gasten.

Overige stats
4
Mirco Pruyser is de enige speler die in elk van de laatste vier speelronden van de Heren Hoofdklasse trefzeker was.

133 Pruyser maakte in totaal al 163 Hoofdklasse-goals, waarvan 133 velddoelpunten. Sinds de start van het seizoen 2008/2009 maakte alleen Constantijn Jonker (134) meer veldgoals dan Pruyser (133).

Scheidsrechters Paul van den Assum en Daniël Veerman

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Kampong – Amsterdam (H)  Ophalen van gegevens

 

Klein Zwitserland – Rotterdam

Rotterdam won afgelopen seizoen op 31 maart met 2-5 op bezoek bij Klein Zwitserland en boekte daarmee pas zijn eerste uitzege op de Steenbokken in de Hoofdklasse. Jeroen Hertzberger maakte vier van de vijf Rotterdamse treffers.

Op 4 maart 2009 won Klein Zwitserland voor het laatst thuis in de Hoofdklasse van Rotterdam. KZ won die dag in Den Haag met 4-3. De winnende treffer kwam van de stick van Floris Benschop.

Overige stats
6
Klein Zwitserland maakte dit Hoofklasse-seizoen pas zes goals, minder dan elke andere ploeg en één minder dan Jeroen Hertzberger (zeven) in zijn eentje maakte.

256 Hertzberger staat na zijn twee treffers van vorig weekend op 256 Hoofdklasse-goals. Hij heeft nog acht doelpunten nodig om Bram Lomans (264) op plek vijf van de eeuwige topscorerslijst te evenaren.

0 Klein Zwitserland won dit kalenderjaar nog geen enkel thuisduel in de Hoofdklasse. De laatste thuiszege van de Steenbokken dateert van 7 oktober 2018 toen Almere in Den Haag met 3-1 werd verslagen.

Scheidsrechters Bo Verwer en Maurits van den Wall Bake

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Klein Zwitserland – Rotterdam (H)  Ophalen van gegevens

 

Pinoké – Tilburg

Pinoké verloor slechts één van zijn laatste veertien Hoofdklasse-duels met Tilburg, een 1-0 uitnederlaag op 15 april 2018 (goal Jesse van Minde).

Thuis won Pinoké zijn laatste zes Hoofdklasse-duels met Tilburg (doelsaldo 21-7). De laatste keer dat de Steekneuzen op eigen terrein punten verspeelden tegen de Brabanders was op 25 oktober 2009 (1-1). De laatste nederlaag stamt van november 2005 (1-3).

Overige stats
10
Alex Hendrickx is dit seizoen topscorer van de Hoofdklasse met tien goals, waarvan acht uit een strafcorner.

0 Sinds de oprichting van de Heren Hoofdklasse in 1973/74 eindigde nog nooit een speler van Pinoké bovenaan de topscorerslijst.

27 Met 27 tegengoals is Tilburg dit seizoen de meest gepasseerde ploeg in de Hoofdklasse. Tegenstander Pinoké incasseerde twintig goals.

Scheidsrechters Thijs Retra en Mark Becholz

 • Wie wint?

  Je hebt al op deze poll gestemd.

  Pinoké – Tilburg (H)  Ophalen van gegevens


3 Reacties

 1. nicovisch

  Ook hier kan er niet gestemd worden !!

  1. sachab

   IPhone draaien en dan aan zijkant scrollen

 2. Ramon Min

  Als het goed is zijn de problemen met het stemmen op onze polls nu opgelost. Excuses voor het ongemak!


Wat vind jij? Praat mee...