Hockeykenners overtuigd: Kampong en Bloemendaal titelfavoriet

Kampong en Bloemendaal zijn de titelfavorieten voor de twaalf hockeyprominenten, die voor hockey.nl hun voorspelling voor de Hoofdklasse Heren deden. Beide clubs worden elk zes keer genoemd als kampioen. Ook voor rechtstreekse degradatie komen volgens de prominenten slechts twee ploegen in aanmerking: Hurley en Almere. Hier zijn de stemmen minder gelijk verdeeld: vier tegen acht.

Over de vier clubs die dit jaar de play-offs gaan halen, zijn elf van de twaalf kenners het eens dat in ieder geval Kampong, Bloemendaal en Amsterdam in de top vier eindigen. Presentator John van Vliet is de enige die voorspelt dat Amsterdam geen playoff-ticket bemachtigt. Hij denkt dat naast Kampong en Bloemendaal Den Bosch en HGC zich plaatsen om de strijd om de landstitel. Ook vier andere prominenten denken dat HGC het vierde playoff-ticket pakt, evenveel als Oranje-Rood. Rotterdam en Den Bosch worden twee keer getipt als playoff-deelnemer.

Topscorer

Op de vraag wie komend seizoen de topscorer wordt, noemden de kenners vijf verschillende namen. Mirco Pruyser en Jeroen Hertzberger zijn favoriet voor de topscorerstitel. Zij worden elk vier keer genoemd. Jip Janssen wordt twee keer getipt. Mink van der Weerden en Tim Swaen elk eenmaal.

Vorig seizoen waren Bram Lomans en Philip Kooke de meestervoorspellers. Het duo gokte niet alleen drie van de vier playoff-deelnemers goed, maar deed ook elk twee juiste voorspellingen. Kooke zat goed met de kampioen en topscorer van de Hoofdklasse Heren. Ook Lomans gokte de topscorer juist. Daarnaast voorspelde de voormalig speler van HGC de degradant goed. Lomans was overigens de enige prominent die in HGC een playoff-deelnemer zag. (Je kunt klikken op de afbeeldingen hieronder voor een vergroting)


2 Reacties

  1. pacoh

    Bovenlander wel een kenner. Maar als tophockey commissie lid van Bloemendaal niet echt objectief

  2. stekel

    Iemand Naomi afgelopen 2 jaar wel eens een Hoofdklasse wedstrijd bij de heren zien kijken?


Wat vind jij? Praat mee...