Hockeykenners zijn er niet over uit wie kampioen wordt

Zowel Kampong, Amsterdam als Bloemendaal worden door hockeyprominenten vier keer genoemd als titelfavoriet, in de voorspelling die ze voor hockey.nl deden. Het belooft dus een spannend seizoen te worden. Over de degradant zijn de prominenten nog meer eensgezind: dat wordt Klein Zwitserland.

 

14 Hockeyprominenten voorspellen de Hoofdklasse Heren - 2

Landskampioen 2018 – 2019

Van de veertien prominente voorspellers denken er vier dat Bloemendaal dit seizoen voor het eerst landskampioen wordt sinds 2010. Vier denken er dat Kampong de derde landstitel op rij binnensleept,  en ook vier voorspellers gaan voor Amsterdam. Alleen Maartje Paumen en John van Vliet denken dat Oranje-Rood aan het einde van het seizoen met de beker naar huis gaat.

Over de vier clubs die dit jaar de play-offs gaan halen, zijn de hockeyprominenten het meer eens. Liefst tien van hen denken dat dezelfde vier ploegen als afgelopen seizoen zich dit jaar bij de laatste vier scharen: Amsterdam, Bloemendaal, Kampong en Oranje-Rood. Ook over de directe degradant veel overeenstemming binnen ons panel. Tien van hen denken dat Klein Zwitserland na één seizoen Hoofdklasse direct degradeert. Bram Lomans en Kim Lammers denken dat SCHC het niet haalt, commentator Tim Steens ziet Pinoké degraderen en Ellen Hoog zet Tilburg op de laatste plaats.

Op de vraag wie komend seizoen de topscorer wordt, kwamen drie namen binnen. Zes prominenten gaan voor Mink van der Weerden en vijf geloven in Mirco Pruyser. Drie keer viel de naam van Jeroen Hertzberger, de topschutter van de afgelopen twee seizoenen.

We zijn benieuwd wat jullie van bovenstaande voorspellingen vinden? En durf jij zelf ook een voorspelling te doen? Laat hem achter in de reacties!


3 Reacties

  1. JoostS

    Wel super spannend wie bij de dames favoriet is ;-)

  2. Runa Honig

    En wat vinden wij? Mijn voorspelling: Playoffs: Bloemendaal, amsterdam, kampong, den bosch. Kampioen: Bloemendaal. Topscorer: Pruyser. Degradatie: KZ. Het wordt hoe dan ook genieten van heel veel leuke wedstrijden!

  3. floppieenteun

    Play-off's: Amsterdam, Oranje-Rood, Bloemendaal en Kampong. Kampioen: Amsterdam. Topscorer: Pruyser. Degradatie: KZ. EHL ticket :-): Amsterdam, Bloemendaal en Oranje-Rood.


Wat vind jij? Praat mee...