Hoofdklasse (H): Rotterdam naar hoofdstad, stunt Almere tegen koploper?

In de eerste speelronde na de winterstop staan er gelijk  weer mooie affiches op het programma. Rotterdam reist af naar het Wagener Stadion en Stijn Jolie gaat met Almere op bezoek op ’t Kopje waar hij zelf ook nog speelde. Ook op het programma: Tilburg – Den Bosch, Oranje-Rood – HGC, SCHC – Klein Zwitserland en Pinoké – Kampong.

Amsterdam – Rotterdam

 In de twaalfde speelronde van de Hoofdklasse gaat nummer zes Rotterdam op bezoek bij nummer vijf Amsterdam. Eerder dit seizoen wist Rotterdam dankzij twee goals van Jeroen Hertzberger met 2-1 te winnen van de ploeg uit de hoofdstad. Hertzberger staat op dit moment met 236 goals op de achtste plaats in de lijst met meeste doelpunten aller tijden in de Heren Hoofdklasse. Mochten Hertzberger en co ook de tweede wedstrijd van Amsterdam winnen, dan is dat het derde seizoen dat de ploeg uit Rotterdam twee keer in een seizoen, in de competitie van Amsterdam weet te winnen. Dit gebeurde eerder in 2008/2009 en 2011/2012.

Tilburg – Den Bosch

Sinds de fusie van Tilburg in 2011 wist de ploeg in de afgelopen vier Hoofdklasse-seizoenen telkens de wedstrijd na de winterstop niet te winnen. Nu komt Den Bosch op bezoek en in de negen eerdere ontmoetingen wist Tilburg maar één keer te winnen. Op 6 november 2016 werd het 1-2 aan de Oosterplas. Wie zondag terugkomt op het oude nest is Arjen Lodewijks. Hij begon zijn carrière in de Hoofdklasse bij de Tilburgers en na drie seizoen verkaste hij naar zijn huidige club, Den Bosch. Tilburg-keeper Camille van Emstede bewandelde juist de omgekeerde weg. Hij begon in de Hoofdklasse bij Den Bosch, maar maakte in 2012 de overstap naar Tilburg.

Oranje-Rood – HGC

Oranje-Rood krijgt dit weekend HGC op bezoek. HGC is in de reguliere competitie de favoriete tegenstander van Mink van der Weerden. Hij scoorde namelijk al 24 keer tegen HGC in de Hoofdklasse, zoveel scoorde hij verder nog niet tegen een andere tegenstander. Wie vorig seizoen nog goals maakte in het shirt van Oranje-Rood was Lucas Martínez. In de zomer verhuisde hij naar HGC en komt dus weer terug bij zijn oude club. De doelpuntenmachine van HGC, Ashley Jackson is de huidige topschutter van de Hoofdklasse met twaalf treffers. In het seizoen 2009/2010 wist hij de persoonlijke titel al eerder te winnen.

Bloemendaal – Almere

Koploper Bloemendaal krijgt Almere op bezoek. Eén keer eerder was Bloemendaal koploper halverwege de competitie, in het seizoen 2016/2017. Tot dus ver waren de ontmoetingen tussen Bloemendaal en Almere niet heel positief voor de bezoekers. Alle vijf de hoofdklasseduels werden verloren door Almere. Stijn Jolie begon zijn hoofdklasse-avontuur bij Bloemendaal, maar vertrok na twee seizoenen naar Almere. Bij winst van Almere eindigt er een indrukwekkende reeks voor Bloemendaal. Inclusief voorgaande seizoenen is Bloemendaal de afgelopen 35 duels ongeslagen in de Hoofdklasse. De ploeg won 26 keer en speelde negen keer gelijk.

SCHC – Klein Zwitserland

Klein Zwitserland keerde dit seizoen terug in de Hoofdklasse met de thuiswedstrijd tegen SCHC. De Steenbokken wonnen die wedstrijd met 3-2. In die eerste wedstrijd wist Thijn Knetemann te scoren. Hij is één van de vier spelers die tegen alle twaalf huidige Hoofdklasse-clubs gescoord heeft. Hoewel Klein Zwitserland de eerste ontmoeting van het seizoen wist te winnen, dateert de laatste uit-overwinning in de Hoofdklasse tegen SCHC alweer op 21 oktober 2005.

Pinoké – Kampong

De eerste competitiewedstrijd van 2019 brengt Kampong naar Pinoké. In de laatste negentien uitwedstrijden van de reguliere competitie wist Kampong geen een keer te verliezen. De laatste nederlaag was tegen Rotterdam. Toen werd het 5-2. Pinoké wacht een zware taak want in de afgelopen veertien hoofdklasse-ontmoetingen wist Kampong elk duel te winnen. De laatste keer dat Pinoké zijn eerste wedstrijd na de winterstop wist te winnen was in het seizoen 2010/2011. De tegenstander toen: Kampong. Kunnen de Steekneuzen dat aankomend weekend herhalen?


Wat vind jij? Praat mee...