Hoofdklasse (H): Samenvattingen speelronde 8

Amsterdam – Bloemendaal  2-2
Tilburg – Oranje-Rood  1-4
Den Bosch – Kampong  1-1
HGC – Klein Zwitserland  5-2
Rotterdam – SCHC  4-2
Pinoké – Almere  3-1


6 Reacties

 1. magnus-querqus

  Scheidsrechters kregen het weer te verduren bij DB-Kampong: de goede beslissing om keeper DB geel en SC te geven voor het spelen van de bal zonder stick resulteerde in de gelijkmaker van Kampong. Publiek had nog nooit van deze regel gehoord blijkens de onterechte hoon die de arbiters ten deel viel...

  1. frank-hagemans

   Die hoon had ook niet betrekking op de toepassing van de regel, maar op de dubbele straf. Het was duidelijk te zien dat zijn stick hem ontglipte. Dus strafcorner ok, maar gele kaart overdreven.

 2. cmb-koning

  loopcoach 2 oktober, 2018 om 09:15 Hoe zit het dan met deze regel? Ik krijg op basis van de beelden niet direct de indruk dat hier zware opzet was vd keeper en er ook geen directe scorings- kans was. Ik vind de straf wel heel zwaar . Strafcorner ok maar uit het veld is te veel van het goede en wel een heel forse straf. Ik zie heel vaak strafcorners ontstaan door opzet van een verdediger die dan geen kaart krijgt .

  1. JoostS

   Het is een regel, het komt niet vaak voor dat deze ‘overtreden’ wordt. Dus de beslissing is juist en interpretatie is niet mogelijk. Niet eens met de regel.. dat kan maar de scheidsrechter handelt juist.

 3. martijn-cox

  Je kan zelfs denken aan een strafbal ivm opzet toch? De stick ontglipt hem niet opzettelijk maar hij schopt wel degelijk met opzet??

 4. keepertj

  Volgens mij staat er in de regels van de FIH waar hier op gedoeld wordt het woord “throw”, daar was hier echt geen spraken van. Spelers laten zo vaak hun stick vallen, heel gek dat hier nu ineens zo hard gestraft wordt....


Wat vind jij? Praat mee...