Hoofdklasse: Programma play-outs Dames en Heren

Twee weken na het einde van de reguliere competitie is voor vier Hoofdklasse-teams een cruciale week aangebroken. Klein Zwitserland en Tilburg bij de heren, Huizen en Bloemendaal bij de dames, strijden in een best-of-three voor lijfsbehoud op het hoogste niveau. Ze nemen het op tegen de nummers twee en drie van de Promotieklasse. Donderdag wordt de eerste wedstrijd gespeeld, zaterdag het tweede duel en indien nodig op zondag een derde en beslissende wedstrijd.

Bij de mannen in de Hoofdklasse degradeerde SCHC, die ploeg speelt volgend seizoen in de Promotieklasse. Tilburg eindigde als nummer tien, Klein Zwitserland als elfde. Tilburg begint donderdag met uitwedstrijd tegen Cartouche, dat als derde eindigde. De Tilburgers spelen zaterdag het tweede duel thuis. Een eventueel derde duel is zondag weer in Voorburg.

Klein Zwitserland moet donderdag aantreden in Den Haag tegen hdm, dat als tweede eindigde in de Promotieklasse achter kampioen Hurley. Zaterdag is het tweede duel aan de Klatteweg. Mochten beide teams een wedstrijd winnen dan valt zondag op hdm de beslissing. Is de stand na de reguliere speeltijd gelijk, dan moeten shoot-outs de beslissing brengen.

Play-outs Dames

Bij de dames breekt de week van de waarheid aan voor Bloemendaal en Huizen. Bloemendaal gaat donderdag op bezoek bij MOP in Vught, waarna zaterdag op ’t Kopje het tweede duel staat gepland. De derde en beslissende wedstrijd wordt een dag later in Vught gespeeld.

Huizen treft HGC. De ploeg uit Wassenaar, de nummer drie van de Promotieklasse, is de laatste jaren vaak dichtbij promotie geweest en moet voor de tweede jaar op rij via Huizen proberen de Hoofdklasse te bereiken. De verliezer van de play-outs-serie doet een stap terug en speelt volgend seizoen in de Promotieklasse net als Groningen dat als nummer twaalf van de Hoofdklasse degradeerde.

Programma Livera Hoofdklasse Dames

Donderdag 30 mei (aanvang 12.30 uur)
MOP – Bloemendaal
HGC – Huizen

Zaterdag 1 juni (aanvang 12.30 uur)
Bloemendaal – MOP
Huizen – HGC

Zondag 2 juni (aanvang 12.30 uur)
(indien noodzakelijk)
MOP – Bloemendaal
HGC – Huizen

Programma Hoofdklasse Heren

Donderdag 30 mei (aanvang 15.00 uur)
hdm – Klein Zwitserland
Cartouche – Tilburg

Zaterdag 1 juni (aanvang 15.00 uur)
Klein Zwitserland – hdm
Tilburg – Cartouche

Zondag 2 juni (aanvang 15.00 uur)
(indien noodzakelijk)
hdm – Klein Zwitserland
Cartouche – Tilburg


10 Reacties

 1. Charly Staal

  Tilburg eindigde op de 10 de plaats en Klein Zwitserland op de 11 de plaats. Precies andersom

 2. pimhdm

  Dit zijn altijd fantastische wedstrijden om te bekijken, zou leuk zijn als hockeynl hier wat mee doet bijvoorbeeld een livestream van een wedstrijd?! Of artikelen met interviews met spelers van desbetreffende club.

  1. mennoboermans

   Mooi HDM tegen KZ mooie broeder en stadse twist! Iig een Haagse club in de HK volgend seizoen... hopen op Hdm

 3. jehofa95

  @pimhdm een livestream zou natuurlijk helemaal top zijn, Hoeft niet enorm groots te zijn met South Fields maar een stationaire camera op de middenlijn met commentaar zou al geweldig zijn. Hopen dat hockey.nl dit doet

  1. pimhdm

   Inderdaad een enkele camera is genoeg, uiteraard eentje met zicht op middenlijn, alles wat er nog bij kan is meegenomen.

  2. martijn-cox

   De paar mensen die het leuk genoeg vinden om naar een stationaire camera te kijken kunnen toch gewoon op de club kijken?

 4. jehofa95

  @m.t.g.cox ik snap je punt, het liefst zou ik alle wedstrijden op de clubs willen zien. Helaas heb ik op donderdag, zaterdag en zondag verplichtingen, kan ik mij niet in tweeën splitsen en vind ik vanuit Zuid-Holland naar Tilburg reizen iets teveel van het goede.

  1. martijn-cox

   Ik bedoelde het ook niet verkeerd hoor - een wedstrijd met meerdere camera’s zou ik ook kijken!

 5. caspersmit

  Wel jammer dat hier een foto staat van Almeerse, die doen nu net dit jaar niet mee aan deze ronde...

  1. Charly Staal

   Met een KZ er!


Wat vind jij? Praat mee...