Hurley-coach Simon Organ: ‘Niet stabiel genoeg voor play-offs’

Voor Hurley had de winterstop waarschijnlijk wel wat langer mogen duren. De ploeg van Simon Organ ging zondag met 5-1 ten onder tegen Rotterdam, nadat vorige week ook al verrassend van SCHC werd verloren (1-3). Organ: ‘Vandaag heb je het verschil gezien tussen internationale spelers en hoofdklassespelers’.

Dat verschil was vooral zichtbaar tijdens 1 specifiek moment aan het begin van de 2e helft. Bij een achterstand van 3-1 mocht Hurley een strafcorner nemen, die de Amsterdammers verprutsten, zoals zoveel strafcorners vandaag. Vervolgens was Rotterdam er als de kippen bij om binnen luttele seconden het volledige veld over te steken.

Bij het vijandelijke doel kreeg het meteen een strafbal toegekend, slechts een paar tellen nadat Hurley de strafcorner had genomen. Jeroen Hertzberger faalde niet: 4-1. Wedstrijd beslist.

‘Behoorlijk frustrerend’

Organ: ‘Ik ben erg teleurgesteld. Met name over de 2e helft. Wij hebben kansen gehad, waaronder ik-weet-niet-hoeveel strafcorners, maar zij waren veel effectiever. Wij schoten naast, of we schoten überhaupt niet. Dat is behoorlijk frustrerend. Als we mee willen doen om de play-offs, waar de pers het over heeft, dan moet je meedogenlozer in de cirkel zijn.’

Het verschil tussen Rotterdam en Hurley was groot. Rotterdam was in de 1e helft al feller en sterker, maar in de 2e helft ook nog eens koelbloediger. Waar Hurley wel de cirkel binnendrong maar niet toesloeg, was het Rotterdam dat gewoon deed wat het moest doen: scoren.

Play-offs uit zicht?

Het gevolg van de nederlaag is dat Hurley naar de 7e plaats op de ranglijst is gezakt. Met inmiddels 4 punten achterstand op nummer 4 Bloemendaal raken de play-offs langzaam uit zicht. Organ: ‘Daar hebben de media het steeds over, de play-offs, maar wij niet. Als we in het linkerrijtje kunnen eindigen, is het voor ons een fantastisch seizoen geweest.’

‘Natuurlijk weten we dat we dicht bij de play-off-plaatsen zijn, maar zijn we stabiel genoeg om daar te blijven? Op dit moment duidelijk niet. Wij zijn realistisch. Kampong, Rotterdam en Bloemendaal zijn individueel sterker dan wij. But we have a bloody good team.

Rotterdam – Hurley 5-1 (3-1)

7. Hidde Turkstra 1-0
11. Timmo Kranstauber 2-0 (sc)
13. Martin Genestet 2-1
19. Mitch Darling 3-1
40. Jeroen Hertzberger 4-1 (sb)
65. Simon Egerton 5-1

Lees ook


Wat vind jij? Praat mee...