International Jonas de Geus kiest voor Kampong

De beslissing is gevallen. Na lang wikken en wegen heeft Jonas de Geus ervoor gekozen om zijn carrière voort te zetten bij Kampong. De international en middenvelder van Almere volgt zijn ploeggenoot Terrance Pieters, die al eerder een meerjarig contract bij de Utrechtse club ondertekende. 

Kampong heeft daarmee een van de meest begeerde spelers van de Hoofdklasse Heren binnengehaald. De Geus (21) maakte de afgelopen jaren bij Almere een stormachtige ontwikkeling door. Hij werd op jonge leeftijd geselecteerd voor Oranje en is inmiddels niet meer weg te denken uit het keurkorps van bondscoach Max Caldas. Hij speelde inmiddels al 54 interlands.

De Geus: ‘Ik heb lang nagedacht over mijn toekomst na mijn jaren bij Almere. Vooral kijk ik uit naar het spelen in een jong en energiek team dat ieder jaar beter wil worden. Kampong biedt mij een omgeving waar ik mij goed kan doorontwikkelen.’

Cox verheugd

Hoofdcoach Alexander Cox is verheugd met de komst van Jonas: ‘Ik ben ontzettend blij met de komst van Jonas. Hij brengt tactisch inzicht, balvastheid en voorwaartse drang. Ondanks zijn jonge leeftijd maakt hij al enorm volwassen keuzes in het veld. Een geweldige versterking voor ons team.’

Pieters en De Geus groeiden samen op bij Almere en bleven die club trouw, ondanks dat ze de afgelopen jaren in de belangstelling stonden van alle topclubs uit de Hoofdklasse. Enkele weken geleden brachten De Geus en Pieters in een gezamenlijke verklaring naar buiten dat ze vertrokken bij Almere. Kort daarop volgde het bericht dat Pieters voor Kampong had gekozen. De Geus had nog geen beslissing genomen. Amsterdam en Kampong waren uiteindelijk de clubs waar hij tussen twijfelde. Deze week koos hij voor Kampong, een bericht dat de club zondagavond naar buiten bracht, een paar uur nadat Kampong de strijd om het landskampioenschap van Bloemendaal verloor.

 


12 Reacties

 1. Toon Janssen

  Gefeliciteerd! Beste keus!

 2. bombaliali

  Veilige keus, jammer

 3. j11

  Zlechte ieuze kan beter naar blekendaapn of hgc

  1. j11

   Meer kakkers dus betere hockey club

 4. ruudalmere

  Nu dus al drie toppers van Almere bij Kampong : Jonas , Terrance en .......... Alex Verga ! Eigenlijk is Almere dus De topclub !

  1. pjklaassen

   Komt er nog eentje uit de hoge hooed, wacht maar

 5. flynn

  Mis Valentijn charbon Die is heel goed

 6. supporter123

  Met dit duo erbij is volgende jaar de kampioen schaal weer terug in Utrecht

 7. paulvanbeuzekom

  Welkom Jonas!

 8. conegut

  Wanneer wordt bekend dat Verga Jr. daar heeft getekend dan ? Of zou die niet in de hoge hoed zitten ?

  1. pjklaassen

   ;)

 9. Runa Honig

  Prima investering. Maar ja wie wil er niet spelen bij kampong! Altijd volle bak, topcoach, topsportklimaat en nog gezellig ook. En hier geen elitair geneuzel. Lekker voetbal en hockey door elkaar.


Wat vind jij? Praat mee...