Jamie Dwyer (Bloemendaal) meest opvallende naam op spelerslijst

De meest opvallende naam op de spelerslijsten van de Hoofdklasse is die van Jamie Dwyer. De Australiër staat als nummer 22 en laatste op de lijst bij landskampioen Bloemendaal. De vijfvoudig wereldspeler van het jaar speelde in het seizoen 2017-2018 voor het laatst voor Bloemendaal, waarmee hij dat seizoen de EHL won.

‘We mogen dit seizoen voor het eerst 22 spelers op de lijst zetten’, legt bestuurslid tophockey Floris Jan Bovelander van Bloemendaal de keuze voor Dwyer uit. ‘Hij is fit en af en toe in Nederland. Maar hij staat niet voor niets als laatste op de lijst. In noodgevallen is hij beschikbaar. De play-offs zal hij sowieso niet spelen, omdat hij dat aantal wedstrijden dat nodig is om speelgerechtigd te zijn voor de play-offs niet zal halen.’

Oude bekenden

Naast Dwyer staan ook de namen van Wouter Jolie, Tim Jenniskens en doelman Jaap Stockmann zoals de afgelopen seizoen gebruikelijk bij Bloemendaal op de lijst. Ook bij Rotterdam (Hidde Turkstra, Sjoerd Gerretsen, Maurits Hertzberger) en Amsterdam (Jan Willem Buissant) staan spelers op de lijst die al zijn gestopt met tophockey.

Philip Meulenbroek en Sjoerd de Wert ontbreken bij Kampong. Het tweetal, dat in 2018 afscheid nam van het tophockey, keerde vorig seizoen in de winterstop terug toen de Utrechtse ploeg kampte met vele blessures. Meulenbroek beleefde een jongensboekachtige comeback. De aanvaller maakte veertien doelpunten en had een belangrijk aandeel in het bereiken van de play-offs door Kampong.

Maximaal 22 spelers

Dit seizoen mogen de clubs, zoals Bovelander al noemde, 22 spelers op de lijst zetten. Dat deden ook alle clubs in de Hoofdklasse Heren, behalve HGC en Oranje-Rood. Zij zetten respectievelijk 21 en 19 spelers op de lijst. In de Livera Hoofdklasse Dames beschikt Laren over de kleinste selectie. Op de lijst staan slechts 16 namen. Ook hdm (19), Den Bosch (20), SCHC (20), Kampong (20), Bloemendaal (21) en HGC (21) schreven niet het maximaal toegestane aantal speelsters in.

Spelerslijsten Livera Hoofdklasse Dames – 2019-2020

Spelerslijsten Hoofdklasse Heren – 2019-2020


3 Reacties

 1. floppieenteun

  Alle spelerslijsten bekeken. En ook m'n glazen bol erbij gepakt. Het gaat dit jaar een tweestrijd worden tussen Bloemendaal en Kampong. Beide ploegen gaan ook relatief gemakkelijk de play-off's halen. De andere twee play-off deelnemers zullen Amsterdam en OR zijn. HGC, Rotterdam, Den Bosch en Pinoke, in die volgorde van sterkte, gaan strijden om plek 5. Tilburg gaat zich in ieder geval zonder play-out's te spelen handhaven. Klein Zwitserland en Hurley, ook weer in die volgorde van sterkte, gaan play-outs spelen en Almere gaat rechtstreeks degraderen.

  1. Eelco Houwink

   Bedankt. Dat scheelt weer een hoop geloer en reistijd

  2. popov0702

   Or is hgc verder correct


Wat vind jij? Praat mee...