Jamie Dwyer (38) terug bij Bloemendaal

Het is waarschijnlijk de opmerkelijkste transfer van deze zomer. Hockeylegende Jamie Dwyer (38) speelt dit seizoen in het oranje van Bloemendaal. Het wordt na 2004-2011 zijn tweede periode bij de Mussen. In die eerste periode werd hij vier keer landskampioen en won hij met Bloemendaal de EHL en de Europa Cup.

Australiër Dwyer is vijfvoudig wereldspeler van het jaar, speelde meer dan 250 interlands voor de Kookaburras waarin hij meer dan 220 keer scoorde. Hij is viervoudig olympiër en won één keer olympisch goud twee keer brons. Hij won WK’s en Champions Trophy’s.

Dwyer gaat zijn hockeyactiviteiten in Bloemendaal combineren met de introductie van zijn eigen hockeymerk, JDH | Jamie Dwyer Hockey, in Nederland. De beslissing viel tijdens het Europees Kampioenschap in Amsterdam. Daar ontmoette Dwyer veel oud-ploeggenoten, logeerde hij in een spelershuis en begon het weer te kriebelen. De fans van Dwyer, en dat zijn er velen bij Bloemendaal, moeten nog enkele weken geduld hebben. Omdat hij met vrouw en kinderen overkomt, moet er heel wat geregeld worden.

Bestuurslid Pepijn Post: ‘We hebben altijd contact gehouden met Jamie. Hij scoutte bijvoorbeeld talent voor ons in Australië. We waren tevreden met de groep, maar die was wel wat smal. Als Jamie dan zo enthousiast is om terug te komen, is dat een geweldige kans om de selectie te versterken.’

Naast Jamie Dwyer zijn Sander ’t Hart, Xavi Lleonart Blanco, Tim Swaen en Floris Wortelboer de nieuwe gezichten in de groep van Bloemendaal. De Mussen namen aan het eind van vorig seizoen afscheid van Wouter Jolie en Rogier Hofman die hun carrière beëindigden, en van Daniel Beale en Blake Govers die terugkeerden naar eigen land vanwege verplichtingen voor het nationale team. Daniël Aarts maakte de overstap naar Den Bosch.


Wat vind jij? Praat mee...