Jelle Galema doet oude club Oranje-Rood pijn met Den Bosch

Een klopje op zijn schouder van Pirmin Blaak, een high five van Thomas Briels en een stevige hand van Bob de Voogd. Zo betrad Jelle Galema het veld bij Oranje-Rood zondagmiddag. De ploeg die hij afgelopen seizoen inruilde voor Den Bosch.

Zodra het fluitsignaal had geklonken verdween de gemoedelijke sfeer en stonden de twee Brabantse ploegen lijnrecht tegenover elkaar. Na honderdtwintig tellen liet Den Bosch direct zien dat het zich had hersteld van de nederlaag op Bloemendaal vorige week (1-4). Nicolas Della Torre verzilverde meteen de eerste strafcorner van de Bossche ploeg (0-1). Een strafcorner versierd door, jawel, Jelle Galema.

Thomas Briels

‘Ik had mijn dag vandaag en ik zat er lekker in’, blikt Galema terug. ‘Ik ben blij dat we ons na Bloemendaal hebben kunnen herstellen. Toen lukte het bij niemand en vandaag hebben we laten zien wat we waard zijn’. Galema speelde een sterke wedstrijd en verscheen bij Den Bosch op het middenveld en in de aanval. Het was een uiterst efficiĆ«nt Oranje-Rood dat via twee doelpunten van Thomas Briels op voorsprong kwam te staan, in een wedstrijd waar Den Bosch de overhand en de kansen had.

Twintig minuten voor tijd was het opnieuw Galema met een actie waarmee hij een strafcorner voor zijn ploeg verdiende. De sleep van Della Torre werd nog gekeerd door Pirmin Blaak, maar het was de attente Galema die de 2-2 binnen werkte. ‘Die goal wilde ik vandaag heel graag maken. Ik ben geen voetballer die dan niet gaat juichen. Het is niks tegen Oranje-Rood maar ik ben gewoon een sportman. Het was een belangrijk moment in de wedstrijd en ik ben blij dat ik het mocht doen’.

 

Ik ben geen voetballer die niet gaat juichen. Die goal wilde ik vandaag heel graag maken. Jelle Galema

 

Duw- en trekwerk

De slotminuten werden grimmiger en grimmiger in een duel dat door beide ploegen gewonnen had kunnen worden. Het was zelfs Galema die met wat duw- en trekwerk met zijn maatje Joep de Mol een meningsverschil probeerde op te lossen. ‘Ik hou er wel van om een beetje oorlog te maken en hij ook. Hij is mijn maatje en na de wedstrijd is zoiets meteen goed. Dan geven we elkaar een knuffel en lachen we erom. Op het scherpst van de snede hoort dat er bij’. Het eindsignaal had al geklonken toen de Eindhovense ploeg nog een keer aan mocht leggen voor een strafcorner. ‘Als je dan met een 2-2 stand de sleep van Mink van der Weerden nog mag verdedigen, mogen we heel blij zijn met een punt’. Zijn sleep werd gekeerd door de uitlopers van Bossche ploeg.

De Mol gaf het voor de wedstrijd nog aan: ‘Ik hoop dat Galema vandaag even zijn dag niet heeft’, maar niks bleek minder waar. ‘Het is vandaag zeker een speciale wedstrijd geweest. Ik heb hier negen jaar mogen spelen. Ik wilde me van mijn beste kant laten zien en ik denk dat ik dat ook gedaan heb. Dit punt voelt goed. Wij zijn er blij mee.’


Wat vind jij? Praat mee...