Jip Krens heeft al winterstop

Het hockeyseizoen 2018/19 is voorlopig niet aan Jip Krens besteed. De aanvaller van Tilburg maakte na zijn schorsing tegen Pinoké zijn rentree. De terugkeer van Krens verliep niet geheel volgens plan. Hij viel in het Amsterdamse Bos uit met een sleutelbeenbreuk. ‘Ik heb al winterstop’, verzucht Krens na de 2-1 nederlaag.

Krens stond na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Hurley (2-4 winst) in totaal vier wedstrijden aan de kant bij Tilburg, omdat coach Jeroen Delmee hem ook in het Gold Cupduel met Union (1-6 winst) buiten de selectie hield. Aanvankelijk kreeg Krens vijf wedstrijden (waarvan één voorwaardelijk), maar na zijn beroep werd de schorsing teruggedraaid naar drie wedstrijden. Tegen Pinoké mocht hij eindelijk weer meedoen. ‘Ik had er zoveel zin in’, zei Krens.

Jip Krens tijdens het Gold Cupduel met Union (1-6 winst). Foto: David van Haren

Dat was terug te zien op het veld in Amsterdam. De aanvaller van Tilburg viel op met zijn aanvallende acties. Al vroeg in de eerste helft zette hij goed door in de cirkel van Pinoké, waarna hij voor het eerst doelman Hidde Brink uittestte. Met een reflex wist Brink een goal van Krens te voorkomen.

Kort voor het einde van het derde kwart moest de doelman wel zijn meerdere erkennen op een schot van de aanvaller, maar Krens trof de paal. In diezelfde actie kwam de voormalig aanvoerder van Tilburg verkeerd terecht op de grond. ‘Ik voelde meteen dat er iets kapot was’, blikt Krens terug.

‘Ik wist niet meteen dat het mijn sleutelbeen was, maar voelde dat het niet goed was. Gelukkig is mijn sleutelbeen niet door de huid heen gekomen, maar er zit wel een flinke bult.’ Krens liet foto’s van zijn schouder maken. Daar kwam een gefragmenteerde breuk uit. ‘Rondom de breuk zitten splinters. Dat voel je. Ik voel mijn sleutelbeen loszitten wanneer ik mijn arm beweeg.’

Tips van Bas Scheer

De blessure van Krens is een flinke aderlating voor de ploeg van Delmee. In september brak ploeggenoot Bas Scheer ook al zijn sleutelbeen. ‘Ik kan in ieder geval wel tips aan Bas vragen’, zegt Krens gevat. ‘Ik kan mijn rechterarm niet heffen. Een T-shirt aantrekken lukt al niet eens.’

Zijn shirt uittrekken lukte Jip Krens vorig seizoen wel, tijdens de wedstrijd tegen Almere (4-3). Foto: Orange Pictures / Rene Nijhuis.

Vermoedelijk maakt Scheer nog voor de winterstop zijn rentree bij de Brabanders. Voor Krens is het hockeyjaar 2019 voorbij. ‘Komende donderdag zie ik onze teamarts (Eric van Laarhoven, red.)’, zegt Krens. ‘Dan gaan we overleggen wat te doen. Veel haast voor een eventuele operatie is er niet, het is bijna winterstop.’ De aanvaller wilde eigenlijk met Tilburg de zaal in. ‘Maar dat zit er waarschijnlijk ook niet meer in.’

Pechseizoen

In het verleden heeft Krens naar eigen zeggen ‘van alles gebroken’. ‘Mijn kaak, mijn neus en een paar vingers. Ook pezen ingescheurd’, somt hij op. ‘Maar dat was allemaal lang geleden. Eigenlijk heb ik de laatste jaren heel weinig wedstrijden gemist.’ Hoe anders is dat dit seizoen, waar Krens door zijn schorsing en blessure bij elkaar zeker negen wedstrijden niet inzetbaar is. ‘Mijn teamgenoten die grapten al dat ik beter niet in beroep had kunnen gaan.’ Dan had Krens de wedstrijd tegen Pinoké nooit gespeeld.

Toch weet Krens zijn pechseizoen te relativeren. ‘Mijn verloofde, Rymme van Dessel (speelster Were Di Dames 1, red.), heeft veel meer pech’, zegt Krens. ‘Ruim een halfjaar geleden scheurde zij haar kruisband. Mocht ze eindelijk weer een wedstrijd meedoen, scheurde ze weer haar kruisband af. Ze wordt binnenkort geopereerd. Het is nu even de vraag wie straks de rolstoel moet duwen.’


Wat vind jij? Praat mee...