Jip Krens krijgt vier duels schorsing en raakt aanvoerdersband kwijt

Jip Krens is door de tuchtcommissie van de KNHB voor vier wedstrijden geschorst. Aanleiding is zijn rode kaart in het duel van afgelopen zondag met Hurley. De aanvaller van Tilburg moet ook de aanvoerdersband afstaan aan Felix Gullinck.

Een minuut voor het eindsignaal (2-4 winst Tilburg) maakte Krens een koppende beweging in de richting van Hurley-verdediger Pim Wasser. Scheidsrechter Thomas Keijzer stond er met zijn neus bovenop en bestrafte de actie van Krens met rood. Wasser werd met geel naar de kant gestuurd.

Krens is ook door zijn club bestraft. Hij moet drie trainingen aan een willekeurig jeugdteam van Tilburg geven, een regel die hij zelf in het verleden heeft bedacht. Daarnaast is Krens de aanvoerdersband kwijt.


19 Reacties

 1. MIck

  Dus de club straft de aanvoerder van heren 1 Met het geven van training aan willekeurige jeugdteams,dus Geef je het signaal als club dat het een straf is om willekeurige jeugdteams te trainen. Verder mag de beste jongen van het bestuur niet reageren? Wat Zijn dat voor Russische praktijken.

  1. douwewester1971@gmail.com

   Waar staat dat hij niet mag reageren?

  2. AvA

   Wat een onzin reactie over die trainingen. Beetje flauw. Dan kun je overal altijd kritiek op hebben. Bekijk het v de positieve kant, hij moet tijd ergens in investeren “ voor straf” en de jeugdteams krijgen een toptraining, goed gedaan Tilburg!!

  3. frankvansprang

   Ik lach me de frieten marietes

  4. Freekie

   Ja, want die jongens staan al elke dag op het veld. Dan is het toch redelijk vervelend als je op je vrije avond weer moet ja...

 2. jehofa95

  Ook wel een saillant detail dat het een minuut voor tijd gebeurde allemaal. Eyes on the Prize is Jip dus wel vreemd. Verder is het trainen van een jeugdteam op dezelfde manier een straf als het schoffelen in de berm dat is. Je bent er tijd aan kwijt en je zult verantwoording moeten afleggen richting dat team/ouders. Die zullen ook wel het fijne ervan willen weten en kijken of de Zidane van de hockeyvelden er iets van geleerd heeft.

 3. ERHO

  Werkelijk een lachertje die straf van Tilburg, hoe kan je nu training geven als straf zien. Spelers van eerste teams zouden dat uit zichzelf moeten doen. Tilburg zou een voorbeeld moeten stellen en de straf van de KNHB verdubbelen.

  1. Nvanas012

   Op Tilburg is er een groot tekort aan trainers, alle eerste teams geven al verplicht training, helaas niet altijd met plezier. Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar is toch eerder een straf voor ze

  2. frank-hagemans

   Waar bemoei je je mee?

 4. conegut

  Tilburg kan nu nooit meer commentaar hebben of afkeurend gedrag van tegenstanders, hun eigen spelers straffen ze er niet eens voor. Chapeau voor de KNHB met een gedegen straf. HC Tilburg echt een schande dat je hem maar drie keer training laat geven, begrijpelijk omdat je spelers nodig hebt in de strijd ter degradatie.

  1. Freekie

   'nooit meer commentaar hebben op gedrag van tegenstanders'... Ja, want een opwelling van een speler betekent dat irritant, gevaarlijk of hinderlijk gedrag van tegenstanders nu voor altijd oké zijn....

 5. marcelvw

  Ik snap het niet. Jip Krens is gestraft door de KNHB voor zijn kopstoot tegen Pim Wasser. Daarmee klaar toch? Of juist niet? Training geven, ja ach, kan. Ik snap niet dat hier geen kans wordt gezien. Sport is emotie en ik denk dat velen van ons wel eens een tegenstander hebben uitgelokt om iets doms te doen, of zelf wel eens iemand expres iets aangedaan te hebben (een schop, een tik, etc.). De kunst is om elkaar - en zeker de jeugd - te laten leren van onze fouten. Laat Jip en Pim eens kletsen met elkaar, en laat ze op beide clubs maar eens clinic geven, met zeker als onderdeel: Hoe ga ik met mijn frustratie of woede om... KNHB, issue van maken?

 6. ERHO

  Het is natuurlijk persoonlijk of een straf passend gevonden wordt, maar de bond geeft een duidelijk signaal af met 4 duels schorsing. Tilburg zal hier nog wel beroep tegen aantekenen en met een charme offensief komen om slecht gedrag goed te praten.

 7. Alsjeopgoalmiktkanjenooitmissen

  KNHB goede straf! Tilburg... serieus??? En waarom denkt toch heel hockeyend Nederland toch als je in een eerste team speelt of hebt gespeeld dat je ook een goede trainer bent??? Idioot idee! De ervaring kan zeker helpen maar heel eerlijk is dit toch wel weer apart. Tilburg moet zich schamen voor deze bijna ‘ludieke’ straf regel... slaat nergens op. Als club ook gewoon nog een wedstrijd geven en boete voor behalen van een rode kaart. Eurosss!!

 8. GabyvanHout

  Is het afnemen van de aanvoerdersband geen straf?

  1. de-leermeester

   Nee, Gaby, dat is geen echte straf maar een duidelijk vernederende vingerwijzing die past bij zo'n overtreding(voorbeeldfunctie). Dat Jip deze 'straf' ooit zelf als 'straf' heeft ingevoerd , geeft te denken voor ' ons trainers'.

 9. max-annan

  Kan iemand mij vertellen waarom de club een extra straf zou moeten geven wanneer de onafhankelijke strafcommissie van de KNHB al een straf heeft gegeven? Vier wedstrijden schorsing is een forse (maar welverdiende) straf. Dat de vereniging Krens verplicht trainingen laat geven bovenop de straf van de KNHB voldoet wat mij betreft prima.

 10. ERHO

  Terechte opmerking, maar de reacties gaan over het geven van trainingen die als extra straf door Tilburg is opgelegd. Op social media is dit strafje zelfs grootst aangekondigd. Als Tilburg gewoon de straf van de KNHB overneemt en er verder niet teveel ruchtbaarheid aan geeft, vallen er niet zoveel mensen over. Maar je kan het niet maken tegenover al die vrijwilligers en soms professionals dat je training geven tot straf devalueert

  1. Mvb

   De berichtgeving van hockey.nl klopt ook helemaal niet. De “straf” is niet opgelegd door de club maar door het team. I.p.v. met een boete pot of bier pot te werken moeten spelers een keer training geven aan een team van de vereniging als ze teamregels overtreden. Wat mij betreft veel beter dan een kan bier of schaal bitterballen halen wat bij de meeste teams een “straf” is.


Wat vind jij? Praat mee...