Joep de Mol zag Oranje-Rood doen wat het moet doen in Barcelona

Oranje-Rood heeft na de overwinning van zaterdag, ook de tweede wedstrijd gewonnen in de EHL. Zondag werd het tegen SV Arminen 2-1. Door die overwinning plaatsen de Eindhovenaren zich voor het KO16-toernooi, dat volgend jaar met Pasen op het eigen complex wordt gespeeld.

De ploeg van Roger van Gent speelde zaterdagmiddag een eenvoudige wedstrijd tegen HC Grange (6-0). De tegenstander van zondag was een maatje groter. Toch was het Oranje-Rood dat, ondanks de nipte overwinning, meer kwaliteit in huis had. Het was Joep de Mol die tegen Arminen met zijn actie en assist een belangrijk aandeel had in de gewonnen wedstrijd.

Het was geen bijzondere actie, maar ik zag de ruimte voor me liggen en ging Joep de Mol

‘Ik kom eigenlijk nooit in de cirkel en gaf die bal eigenlijk maar op hoop van zege voor’, legt De Mol uit. ‘Het was geen bijzondere actie, maar ik zag de ruimte voor me liggen en ging’. Verdediger De Mol sprintte over de rechterkant via de achterlijn de cirkel binnen en vond daar Benjamin Stanzl, die voor zijn tweede van de middag tekende. ‘We hadden er veel meer moeten maken vanmiddag, maar een aandeel hebben bij het uiteindelijk winnende doelpunt, is lekker’.

SV Arminen gaf meer tegenstand dan HC Grange, de tegenstander van zaterdag. ‘Het lastige van deze clubs, is dat je geen idee hebt hoe ze spelen. Tegen Arminen hebben we drie jaar geleden eens gespeeld met de EHL, maar dat team is alweer compleet veranderd’. Arminen had de organisatie goed staan en hield lang stand. ‘Het stond verdedigend goed, maar het kwaliteitsverschil was er. We laten het dan na om dat in doelpunten uit te drukken’.

KO16-toernooi in Eindhoven

Oranje-Rood organiseert door het winnen van beide duels in de eerste ronde van de EHL het KO16-toernooi, volgend jaar Pasen. ‘Dat bracht wel wat extra druk mee’, aldus de verdediger. ‘Je hockeyt er niet anders door, maar je wilt dat toernooi natuurlijk wel gewoon op je eigen club hebben. Je moet het toch maar gewoon even doen’.

Terwijl De Mol en zijn teamgenoten in het zonnige Barcelona genieten van een overwinningsbiertje, gaat de competitie in de Hoofdklasse gewoon verder. ‘Natuurlijk is het jammer om zo een speelronde te missen, maar ik vond dit weekend ook wel erg waardevol’. De ploeg bivakkeert sinds donderdag in Barcelona en vliegt maandagmiddag pas terug. ‘Het is fijn om zo lang met je team te zijn. Vooral door onze Oranje-agenda’s, zien we elkaar weinig. Alleen op donderdag en vrijdag. Nu ben je echt intensief samen’.

De Mol houdt een goed gevoel aan het weekend over. ‘Vanavond gaan we het een klein beetje vieren met een etentje’. Maandagavond zijn de heren van Oranje-Rood weer thuis. De internationals sluiten dinsdag weer aan op Papendal, waar ze zich voorbereiden op het WK in India.

 

 

 


Wat vind jij? Praat mee...