Joren Romijn wil via Hurley Heren 1 naar WK -21 in India

5 keer moest Hurley-keeper Joren Romijn zondag tegen Amsterdam (5-1) de bal uit het doel vissen. De 19-jarige goalie, die bij Jong Oranje in een keepersstrijd is verwikkeld met als inzet deelname aan het WK in India, baalde vooral van de vier treffers in de 1e helft.

Voor rust denderde Amsterdam over het arme Hurley heen. Na nog geen 10 minuten was Romijn kansloos bij een snoeihard backhandschot van Mirco Pruyser. Even later had de doelman opnieuw het nakijken, dit keer bij een backhandschot van de Australiër Fergus Kavanagh. ‘Die was in de korte hoek. Op een goeie dag had ik ‘m gehad’, zei Romijn daarover – zelfkritisch als hij is. In de 18e minuut maakte Pruyser er met een forehandschot 3-0 van en 10 minuten later flatste Valentin Verga de 4-0 binnen, nadat Robert Tigges de bal uit een strafcorner op de paal had gepusht. ‘Als ik de bal voor de paal weg had kunnen tikken, was er geen rebound geweest. Nu flatste Verga ‘m – heel lullig – door m’n benen binnen.’

In de 2e helft leek Amsterdam gas terug te nemen. Hurley kreeg meerdere kansen en in de slotfase maakte Christiaan Stroboer er zowaar 1-4 van, waarna Mirco Pruyser met een mooie tip-in de eindstand op 1-5 bepaalde. Al met al geen geweldige middag voor Romijn, zou je zeggen, maar toch was hij niet ontevreden. ‘Ik baalde van de 1e helft, maar ik ben ook blij dat Justin Reid-Ross niet gescoord heeft. Hij heeft 3 strafcorners gepusht en ik heb ze alle 3 gepakt. Daarnaast heb ik in de 2e helft een paar goeie ballen tegengehouden.’

AMSTELVEEN - Hockey - Joren Romijn (Hurley) voor de hoofdklassewedstrijd heren HURLEY-PINOKE (1-1). COPYRIGHT KOEN SUYK.

(foto: KNHB/Koen Suyk)

Van Heren 2 naar Heren 1

Romijn is bezig aan zijn 1e seizoen in Hurley Heren 1, nadat hij in de voorbereiding de keepersstrijd won van Daan Wisselink, afgelopen seizoenen de doelman van Heren 1. ‘De technische staf heeft in de voorbereiding tegen ons gezegd dat het een spannende concurrentiestrijd zou worden’, vertelde Romijn. Hij keepte hiervoor 2 seizoenen in Heren 2. ‘Uiteindelijk vonden ze dat we héél dicht bij elkaar lagen. Dat ik 5 jaar jonger ben, gaf de doorslag. Ik hoorde het goede nieuws pas een week voordat de competitie begon.’

Een prachtige opsteker voor Romijn, die ook meteen ‘India’ als haalbaar doel begon te zien. ‘Als ik nu geen 1e keeper was geweest, had ik het WK met Jong Oranje uit mijn hoofd kunnen zetten. Heel simpel. Nu ga ik er vol voor. Maar ja, Maurits Visser hè…’

‘Ik denk dat ik op z’n minst als 2e keeper in India ga’

Maurits Visser, doelman van Den Bosch, is zijn grote concurrent. Visser speelt sinds vorig seizoen in de Hoofdklasse en heeft dus een jaar meer ervaring dan Romijn op het hoogste niveau. ‘Hij maakt veel stappen, maar ik ook. Ik weet alleen niet of het genoeg is. Als Maurits het goed blijft doen, wordt het een lastig verhaal. Ik kan wel blijven hopen dat-ie foutjes maakt, maar dat is alleen maar frustrerend voor mezelf.’

De andere keeper in de huidige trainingsgroep van Jong Oranje is Rolf Diederen van Tilburg. Waarschijnlijk neemt bondscoach Eric Verboom slechts 2 keepers mee naar India. Hoe schat Romijn zijn kansen in dat hij bij die 2 zit? ‘Ik moet natuurlijk voorzichtig zijn om daar uitspraken over te doen, maar ik heb er vertrouwen in. Ik denk dat ik op z’n minst als 2e keeper meega.’

Amsterdam – Hurley 5-1 (4-0)
‘9 Mirco Pruyser 1-0
’10 Fergus Kavanagh 2-0
’18 Mirco Pruyser 3-0
’29 Valentin Verga 4-0 (sc)
’65 Christiaan Stroboer 4-1
’67 Mirco Pruyser 5-1