Jorrit Croon hersteld van slijmbeursontsteking aan achillespees

Middenvelder en international Jorrit Croon (20) had een tik op zijn achillespees gekregen en dacht dat het wel meeviel. Maar hij kreeg er zelfs last van als hij niet hockeyde. Uit de echo bleek dat hij een slijmbeursontsteking had.

De week na de Pro League-wedstrijd in Argentinië kreeg talent Jorrit Croon twee maanden geleden al last van zijn achillespees. Pas toen hij rust had genomen, kon hij weer hockeyen.

‘De hele tweede seizoenshelft had ik er eigenlijk last van. Op een gegeven moment zelfs als ik de trap opliep. Hij was ook opgezwollen en dik. Ik dacht: het gaat wel. Maar het bleek toch een slijmbeursontsteking’, vertelde de Bloemendaal-middenvelder met nummer 10 na de gewonnen wedstrijd tegen Amsterdam, waar hij voor het eerst sinds een paar weken rust weer meedeed. Met een slimme beweging forceerde hij de strafcorner waaruit zijn teamgenoot Tim Swaen de 4-1 scoorde.

‘Tegen Tilburg heb ik niet meegedaan. Ik heb net lang genoeg rust gehad. Maar ik heb nu weer een volle week kunnen trainen. Interlands missen is erg vervelend dus vind ik het extra lekker om hier weer op het veld te staan.’ Croon lijkt de komende weken goed inzetbaar, als in mei de prijzen worden verdeeld. Hij moet alleen wel voorzichtig blijven. Vandaar dat hij na de wedstrijd door de catacomben van het clubhuis liep met ijsblokjes. ‘Mijn achillespees is nog wel dik. Het mag niet erger worden. Dus is het veel ijzen. Het blijft een aandachtspuntje de komende tijd.’

Wiegert Schut in duel met Jorrit Croon en Thierry Brinkman. Foto: Koen Suyk


1 Reactie

  1. Runa Honig

    De blessuregevoeligheid is wel een nadeel voor spelers die in hun adolescentie al meedraaien in de top. Je wordt op jonge leeftijd al zwaar belast. Ik hoop dat Jorrit goed wordt begeleid. Het is nogal een gretige, gedreven jongen en als je zo’n blessure op je 20e al hebt, moet je echt met beleid verder. En van dit megatalent willen we nog lang genieten, om te beginnen volgend jaar in Tokio! Dan maar even nu wat minder, toch?


Wat vind jij? Praat mee...