Jorrit Croon verkast naar Bloemendaal

Jorrit Croon speelt met ingang van het nieuwe seizoen bij HC Bloemendaal. De aanvaller wil een volgende stap maken in zijn ontwikkeling en denkt die op Bloemendaal het beste te kunnen maken. Croon speelde met HGC vier seizoenen in de Hoofdklasse.

Afscheid nemen van zijn oude Wassenaarse club vond de negentienjarige Croon moeilijk, aldus het persbericht. De keuze voor Bloemendaal was echter snel gemaakt. ‘Ik heb mooie jaren bij HGC gehad, maar als topsporter wil je jezelf telkens verbeteren. Dan is de vraag: waar kan ik dat het beste doen? De manier van spelen van Bloemendaal, het team en de begeleidingsstaf zijn geweldig. Hier kan ik mij verbeteren.’

International Croon (41 caps, 6 doelpunten) wil op het Kopje een completere speler worden. ‘Michel van den Heuvel vraagt het uiterste van zijn mensen. Ik weet dat ik in verdedigend opzicht nog veel kan leren. Ik hoop meer finales te spelen én te winnen.’ Hij vervolgt: ‘Ik heb altijd een speciaal gevoel voor Bloemendaal gehad. Toen ik net een paar jaar hockeyde won Bloemendaal vijf landstitels achter elkaar. Dat was heel bijzonder. Ik hoop op ‘t Kopje heel mooie jaren met veel successen mee te maken.’

Bestuurslid Tophockey bij Bloemendaal Pepijn Post: ‘Jorrit is een geweldige hockeyer. Technisch heel bijzonder. Het is geweldig dat zulke talenten graag bij Bloemendaal willen spelen.’

Croon is na Wereldspeler van het Jaar Arthur van Doren, keeper Maurits Visser en reservedoelman Flip Wijsman de vierde aanwinst voor de Mussen.

Bekijk alle transfers voor het seizoen 2018/2019.


17 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Prachtige aanwinst! En voordat mensen gaan klagen dat Bloemendaal een koopclub is: Pelle Vos en Rik van Kan, 2 Bloemendaalse talenten uit eigen jeugd, hebben eerder de omgekeerde weg bewandeld!

  1. joostj

   Omdat er geen ruimte voor ze was vanwege gekochte spelers...

 2. luchtisblauwgrasisgroen

  Mogelijke opstelling: T.Brinkman Fuchs Bovendeert Croon Schuurman Wortelboer J.Brinkman van Dooren de Groot Stockbroeckx Maurits Visser Wissel: Van der Drift, ‘t Hart, Swaen Bloemendaal zal nog minimaal 2 versterkingen moeten halen voor een bredere selectie (middenveld en aanval). Ik twijfel zelf nog over Tim Swaen, hockeyend heeft hij mij zeer positief verrast, zijn corner is echter helaas niet goed genoeg vergeleken met andere play off kandidaten (Havenga, Reid Ross, VD Weerden).

 3. vakantie

  D

 4. vakantie

  Zou het nu eindelijk wel gaan lukken voor Bloemendaal...???

 5. vakantie

  En Bloemendaal blijft gewoon een koopclub Hoe dan ook

  1. luchtisblauwgrasisgroen

   Oh, en Pinoke, Kampong, HGC, Amsterdam, OZ zijn geen koopclubs? 🤔 Hockey is een professionele sport in wording en de NLse competitie is van wereld niveau. Met eigen aanwas lukt het geen enkele NLse club om (inter)nationaal mee te doen.

 6. floppieenteun

  Inderdaad een prachtige aanwinst voor Bloemendaal. Het beste Nederlandse talent dat Bloemendaal kon halen. Opnieuw een topprestatie van de commissie tophockey van Bloemendaal. Bloemendaal heeft nu 6 betrekkelijk jonge Nederlandse internationals: Visser, Schuurman, T. Brinkman, Bovendeert , Wortelboer en Croon. J. Brinkman kan zich verder, naar mijn idee vrij snel, tot 7e Nederlandse international van Bloemendaal ontwikkelen. Denk ook dat Bloemendaal nog minimaal een grote naam moet halen. Het liefst een aanvaller/middenvelder. Een snelle, technische, fysiek sterke en constante speler. En het moet top zijn. Mijn voorkeur zou uitgaan naar Gougnard, al zijn er wat dat betreft meer mogelijkheden. Twijfel zelf eerder over de Groot dan over Swaen. Swaen is hockeyend gezien (vooral opbouwend) namelijk nagenoeg foutloos. Voor diezelfde plek (linksachter) heb je verder het grote talent J. Brinkman. Ook international Schuurman kan op die plek spelen. Zou dan eerder gaan voor een echte verdediger i.p.v. de Groot. Met een echte verdediger (type Kavanagh, de Wijn) heb je met Wortelboer en Stockbroekx nog meer mogelijheden. Ben nieuwsgierig wat de Geus gaat doen? Kan me voorstellen dat het voor de Geus heel verleidelijk is om zich aan te sluiten bij de bovengenoemde kern Nederlandse spelers. En verder wetende dat ook Stockbroekx, Fuchs en van Doren de komende jaren bij de selectie zitten. Bovendien is de kans groot dat (volgend jaar) ook Pieters naar Bloemendaal komt. Hij heeft, verleden jaar en op eigen initiatief, al met de club gesproken. En toen eigenlijk z'n voorkeur voor Bloemendaal uitgesproken.

  1. Runa Honig

   Ik snap de persoonlijke keuze van Croon wel, maar vind het geen goede ontwikkeling dat veel topspelers samenklonteren bij een paar clubs. De absolute top van de hoofdklasse wordt daardoor juist smaller en een goede mix van eigen kweek en ervaren spelers wordt zo ook niet bevorderd. Krijgen jonge, talentvolle spelers dan nog wel een kans? Als je als jonkie met Fuchs of Stockbroex moet concurreren leg je het gewoon af, tenzij je Croon heet, maar dit is een uitzonderlijk talent in de categorie De Nooijer. Daarnaast is het de vraag of je als jonge topspeler niet veel beter tot je recht komt als je tot de beste spelers van het team behoort. Ik denk bijvoorbeeld dat zo iemand als Pieters voor zijn ontwikkeling beter naar Pinoke kan gaan dan naar Bloemendaal.

 7. rancoburgzorg

  We beginnen een serieuze transfermarkt te krijgen. Mooi! Nu nog wat tribunes langs de zijlijn, zodat je ook gewoon droog kan zitten kijken naar de Hoofdklasse. Een club zonder tribunes gewoon de Hoofdklasse uitzetten. En ik wil best betalen voor een kaartje ja.

 8. floppieenteun

  En sorry voor de paar typefouten. Haperend toetsenbord, wordt aan gewerkt :-).

 9. Paco

  Wat een geneuzel allemaal. Fijn offensief van bdaal liefhebbers. Gewoon goede aankoop. Titel koop je niet, maar doe je met goed beleid. Zie kampong en dbosch. Die worden ook volgend seizoen weer kampioen. Grote clubs met veel leden en grote achterban. Fijn dat we de topklager vd heuvel volgend jaar weer terug zien op ‘t kopje

 10. JoostS

  Voor degene die denken dat een club als Bloemendaal enkel aantrekkelijk is vanwege budget, een advies: Kijk eens op de website van Bloemendaal en lees het dank woord van Tim Jenniskens.

 11. JoostS

  #rancoburgzorg Wellicht is Hoofdklasse zaalhockey iets voor je. Hoog droog en binnen.

 12. rancoburgzorg

  @JoostS Want Hockey kijken doe je in de regen? En bij de rest van de sporten mag je wel droog zitten? Zolang er bij veel Hoofdklasse clubs weinig meer staat dan een droevig hek zal de sport door hert grote publiek nooit serieus worden genomen en niet echt door kunnen groeien.

  1. JoostS

   Probeer sjoelen eens

 13. MIck

  De verschillen tussen de eerste 5 ploegen en de rest van de competitie is gigantisch en zal alleen maar groter worden omdat de top 5 de beste spelers van de andere 7 clubs blijft halen, gevolg de overige 7 clubs gaan buitenlanders halen en dan gaat over het algemeen weer ten koste van jeugdige spelers. Croon is natuurlijke een mooie aanwinst voor Bloemendaal spelen met geweldige spelers maar waarom niet gewoon bij HGC blijven daar een dragende kracht worden dat is natuurljk ook heel goed voor zijn ontwikkeling,bij Bloemendaal kan je je nog een keer verschuilen met zoveel goede spelers om je heen, bij HGC kan dat minder.


Wat vind jij? Praat mee...