Kaarten play-offs NK vliegen de deur uit

De strijd om het Nederlands Kampioenschap in de Hoofdklasse leeft. De kaarten voor de eerste playoff-duels vliegen de deur uit. Voor de mannenwedstrijd Kampong – Bloemendaal, die woensdagavond om 20.30 uur op De Klapperboom in Utrecht wordt gespeeld, zijn nog vijfhonderd kaarten verkrijgbaar. Voor de return zaterdag in Bloemendaal zijn nog slechts honderd toegangsbewijzen.

‘De playoff-finale leeft bij clubs’, laat Jans Pijbes, clubmanager van Kampong weten. De capaciteit op De Klapperboom is uitgebreid naar 4000 mensen, die zullen er naar verwachting woensdagavond ook zitten. Net als vorig seizoen toen bij de twee finalewedstrijden tegen Amsterdam de tribunes ook stampvol zaten. Zaterdag bij de return in de halve finales tegen HGC waren ook al duizenden toeschouwers. De laatste kaarten zijn online te koop.

De parkeergelegenheid bij Kampong is gratis maar beperkt. De parkeerplaatsen achter de velden 7-8-9 zijn grotendeels gereserveerd voor gasten, pers en bezoekende spelers. De parkeerplaats langs de Laan van Maarschalkerweerd is gedeeltelijk gereserveerd voor de televisie. Kampong raadt aan om indien mogelijk op de fiets of met het openbaar vervoer te komen.

Bloemendaal

Ook de kaartverkoop bij Bloemendaal, dat zaterdag op ’t Kopje om 16.00 uur tegen Kampong speelt, gaat hard. ‘Met Bloemendaal en Kampong zitten er twee ploegen in de finale, die flink wat fans meenemen. Dat merk je aan de kaartverkoop’, zegt bestuurslid Pepijn Post. Bloemendaal heeft nu nog slechts honderd kaarten te koop. Post laat weten dat Bloemendaal bezig is met de bouw van een extra tribune. Als dat doorgaat, stijgt de capaciteit naar 3500 mensen.

Kaarten voor het Bloemendaal – Kampong zijn online te koop.

Kinderen in clubkleuren gratis bij finales Livera Hoofdklasse Dames

Ook de finale bij de dames is populair, maar bij Den Bosch en Amsterdam hebben ze nog niet de luxe dat ze kunnen roepen dat de wedstrijden (bijna) zijn uitverkocht. Donderdag is het eerste duel in het Wagener Stadion in Amsterdam (aanvang 20.30 uur). ‘We kunnen zes- zevenduizend mensen kwijt hier, dus dat is niet zo maar uitverkocht’, laat een woordvoerder van Amsterdam weten. Kaarten zijn van tevoren online te koop en ook donderdagavond aan de kassa’s van het stadion. Kinderen die in de clubkleding van Amsterdam komen, kunnen gratis naar binnen.

Gejuich op de bank van Amsterdam bij de EHCC na de overwinning op Den Bosch in het Wagener Stadion, waar de tribunes lekker vol zaten. Foto: Koen Suyk

Dat geldt bij Den Bosch ook voor de jeugdleden die zaterdag naar de return op sportpark Oosterplas komen. De wedstrijd start om 12.00 uur. Kaarten zijn nog voldoende te koop, maar dat is voor de clubmanager van Den Bosch geen verrassing: ‘We hebben de afgelopen jaren gezien dat de verkoop pas de laatste dagen voor een wedstrijd hard gaat. Het lijkt erop, in tegenstelling tot bij de play-offs voor mannen, dat het publiek zich dan pas realiseert dat ook bij de dames een geweldige wedstrijd wordt gespeeld.’

Kaarten voor de wedstrijd Den Bosch – Amsterdam zijn online te koop.

 


1 Reactie

  1. pietersmits

    Een heel goed initiatief om de jeugd in clubkleding gratis toe te laten. Goed voor de binding en goed voor de sfeer. De eerste teams zouden in die zin weer meer ónze teams moeten worden. Er staan verdorie bij de eerste de beste eerste- of OVK-er meer mensen langs de kant dan bij menig HK duel.


Wat vind jij? Praat mee...