Kampong-coach Cox: ‘Hoop dat we snel van Pro League af zijn’

Kampong opent zondag de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen Pinoké. Wie denkt dat de regerend landskampioen na een winterstop van bijna vierenhalve maand uitstekend voorbereid aan de afslag van de tweede seizoenshelft zal verschijnen komt bedrogen uit. Slechts twee dagen heeft coach Alexander Cox met een complete selectie kunnen trainen. Cox is zeer kritisch over de nieuwe Pro League.

De gebrekkige voorbereiding van de huidig Hoofdklasse-kampioen is een gevolg van blessures, spelers die in de winterstop in de Maleisische competitie speelden en de Oranje-verplichtingen van de vele internationals in de Pro League. Donderdag, na afloop van de allereerste training waarin Alexander Cox over al zijn fitte spelers kon beschikken, spraken we uitgebreid met de gelauwerde coach van Kampong. Over de beperkte voorbereiding, de ziekenboeg van de Utrechters, de aankomende wedstrijd tegen Pinoké en de doelstelling voor dit seizoen.

Uitgebreid zoomt Cox in op het moeten missen van zijn spelers in aanloop naar de hervatting van de competitie. Daarin toont Cox begrip voor de verplichtingen van zijn internationals bij het Nederlands elftal, maar hekelt hij de opzet van de Pro League. ‘Ik vind de Hockey Pro League en de inrichting daarvan ronduit belachelijk. Het gaat ten koste van de clubs en ten koste van de spelers. Alle argumenten waarvoor de Hockey Pro League is opgericht snijden geen hout en ik zie geen voordelen van deze competitie. Ik hoop dan ook dat we er heel snel van af zijn.’

Bekijk het hele interview hierboven!

 

 

 


13 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  We hopen allemaal dat de KNHB naar Cox luistert!

 2. lize

  Een van de Enige die het durft te zeggen,chapo, hij ziet het ,Respect :slimme en toffe gast en bloed eerlijk,wat een branie ,hij straalt long life to hockey uit en neemt het op voor de spelers op hehe (toch iemand..) ,leuk om zon serieuze en bekwame trainer coach te hebben lijkt mij ,af en toe ook grapje maken he ,alleen die baard mag wel wat korter vind ik ;}!

 3. MIck

  Nog even los van de hele discussie over de Pro League en hoe dat op dit moment geen reclame is voor het hockey, is het natuurlijk volkomen logisch dat een clubcoach van een topploeg in de HK tegen de Pro league is en dat het de voorbereiding in de war schopt, de vraag is alleen maar goed dat zullen we nooit weten wat had Cox er van gevonden als hij Bondscoach was van Nederland want dan heb je andere belangen dan clubcoaches en clubs.

 4. mickh

  Ach ja, waar heb ik dat eerder gehoord. Realisme versus de idiotie;) Fijn zo.

 5. paulvanbeuzekom

  Zou een hele goede bondscoach zijn.

 6. jappiekrekel

  En dat er maar veel mogen volgen met dezelfde insteek.

 7. erikbeukers

  Wij hebben niet eens gekeken, want wat stelt het voor. EK, WK en Olympische spelen is perfect en genoeg.

  1. just

   Dus de World League en de Champions Trophy keek je ook niet?

 8. martinvannierop

  Een zeer

 9. martinvannierop

  Correcte reactie van clubcoach Aal.

 10. rancoburgzorg

  Geen fans, idiote tijdstippen, miljoenen airmiles en slechts betaaltv . Mijn God. En dan te bedenken dat de KNHB zich voor 4 jaar aan die Pro Liga ellende gecommitteerd heeft. Misschien kunnen ze dat saboteren volgend jaar door jongens uit de Promotieklasse te sturen? Zien die ook eens wat van de wereld, en kan worden verdedigd met het befaamde mantra "ze moeten ervaring opdoen". Ondertussen kan de HK dan lekker doorgaan. Liefst in uitgebreide vorm.

 11. albertmonpellier

  Pro league is denk ik lichaamsroof en niet gezond! Sporters/hockeyers maken veel uren en het is niet in balans qua privé, verdiensten etc. En wat te doen na deze hockey carrière? Wat als ik tophockeyer wil worden? Laat mij niet lachen zoon/dochter. Ga iets anders doen om een goed en gezond leven te leven. En maar koketteren dat het innovatief is. En ook in en naar andere landen kijken hoe het niet zou moeten. In andere landen vertellen hoe het zou moeten, maar naar jezelf kijken. Ho maar! Hoe men het hier doet is echt nog niet professioneel.

 12. Mark Bouwman

  Het zou goed zijn als alle HK-clubs en hun clubcoaches dit eens publiekelijke kenbaar maakten en niet alleen erover "zeuren" binnen de eigen clubs. De HK wordt als het zo doorgaat - al meerdere keren gemeld - vrijwel de nek omgedraaid. Alle clubs willen uiteraard meewerken tbv het Ned XI, maar niet ten koste van een nationale topcompetitie. Genoeg is genoeg.


Wat vind jij? Praat mee...