Kampong geeft Den Bosch een tik in jacht op de play-offs

In Utrecht verzekerde een efficiënt Kampong zich, dankzij goals van Robbert Kemperman en Jip Janssen (twee keer), zondagmiddag voor eigen publiek officieel van een plek in de play-offs door Den Bosch met 3-1 te verslaan. De nederlaag betekende voor Den Bosch dat de Brabanders hun directe concurrentie in de strijd om het behalen van de play-offs zagen uitlopen.

Na afloop van de wedstrijd waren er dan ook blije gezichten bij de spelers en staf van Kampong en stonden bij Den Bosch de gezichten bij veel spelers juist op onweer. Niet alleen vanwege het mislopen van dure punten in hun jacht naar een playoff-plek, maar met name vanwege het eigen vertoonde spel en het verloop van de wedstrijd. Want hoewel Kampong als enige ploeg gedurende de hele wedstrijd aanspraak maakte op de overwinning, bleven de Bosschenaren tot de 3-1 van Jip Janssen in de tweeënzestigste minuut in de wedstrijd en hielden ze hoop op het stelen van een punt.

Schade beperkt

Maar waar de ploeg van coach Eric Verboom tegen een sterker Kampong defensief de schade beperkt hield, waren de Bossche spelers aanvallend onmachtig en sprongen ze slecht om met de kansen die ze wel creëerden. Want waar Jip Janssen aan de andere kant twee strafcorners verzilverde, leverden zeven Bossche strafcorners en een huizenhoog over gepushte strafbal van Bram van Groesen geen doelpunt op. Den Bosch liet daardoor een eventuele stunt liggen en moet nu in de resterende drie competitierondes in de achtervolging op HGC en Oranje-Rood voor een plek bij de beste vier.

Na afloop van het duel spraken we voor onze camera met een zichtbaar ontevreden Verboom over het dure puntenverlies. Hoe cruciaal is de opgelopen achterstand op de ranglijst volgens hem? Met man van de wedstrijd, Kamponger Jip Janssen, bespreken we het veiligstellen van de play-offs, de kracht van dit Kampong en zijn twee rake strafcorners van vandaag.

Bekijk de video hierboven.


Wat vind jij? Praat mee...