Kampong straft belabberd SCHC af

Natuurlijk, het was pas de eerste wedstrijd na de winterstop, in een week waarin ze vanwege de vorst niet fatsoenlijk hadden kunnen trainen. Bovendien waren een stuk of zes spelers de afgelopen tijd goed ziek geweest, waardoor ze ook op conditioneel gebied weinig stappen hadden kunnen maken. Maar oh, wat leverden de mannen van Stichtsche zondag tegen Kampong (0-7) een wanprestatie.

‘Dat van die zieken vind ik geen excuus. Thomas Vis, Marc Schwarz, Leonard Posthumus Meyjes, ze mogen dan wel allemaal ziek zijn geweest, dat betekent niet dat we vandaag véél meer energie hadden moeten geven’, sprak een zeer ontevreden SCHC-coach Michiel van der Struijk na afloop van de wedstrijd, waarin Kampong de hardste klap pas na rust uitdeelde, toen het van 0-2 uitliep naar 0-7.

Toen Tom van Hooijdonk van SCHC halverwege het derde kwart per ongeluk, maar onbesuisd in een duel veel te hard doorgleed en met een gele kaart en een tijdstraf van tien minuten naar de kant moest, viel het collectief bij SCHC uiteen. Binnen een tijdbestek van enkele minuten liep Kampong via twee doelpunten van Philip Meulenbroek en één van Constantijn Jonker uit naar 0-5.

Ongeloof bij SCHC na de erbarmelijk slechte prestatie. Foto: Willem Vernes

‘We hebben het veel te kinderachtig weggegeven’

Van der Struijk: ‘Na die gele kaart moet je met tien man keihard werken om de boel achterin dicht te houden. Dat hebben we niet gedaan. Binnen no time stonden we met 5-0 achter. Toen was de wedstrijd gespeeld. Het mag duidelijk zijn dat ik niet tevreden ben. We hebben het veel te kinderachtig weggegeven.’

Dat Kampong uiteindelijk zeven doelpunten maakte, neemt niet weg dat het eigenlijk helemaal geen aantrekkelijke wedstrijd was. Vooral in de openingsfase was het duidelijk te zien dat beide ploegen last hadden van het slecht bespeelbare veld, dat door de vorst noodgedwongen met een tuinslang was gesproeid. Sander de Wijn stoomde van achteruit op en liep de bal knullig over de achterlijn omdat die onverwachts opstuitte. Martijn Havenga liet de bal om diezelfde reden bij een strafcorner knullig glippen.

‘Als dat was gebeurd omdat we scherpte misten, was dat niet goed geweest’, reageerde Kampong-coach Alexander Cox. ‘Maar op veel momenten zag je dat de bal iets anders deed dan we zouden willen. Dit waterveld was een stuk moeilijker te bespelen dat ons eigen waterveld, waarop we de afgelopen tijd hebben getraind. Ik ben blij dat we vandaag hebben kunnen spelen, want die andere ploegen moeten nu een wedstrijd inhalen.’

Vanwege de vorst van afgelopen week moest er met een tuinslang worden gesproeid. Foto: Willem Vernes

‘Met deze uitslag en een paar schitterende goals mag ik niet klagen’

Bovendien kon Cox tevreden zijn met het spel dat zijn ploeg met name in de tweede helft op de mat legde. Vooral de goals van Constantijn Jonker (wipte de bal over keeper Odekerken heen en sloeg raak), Philip Meulenbroek (draaide om z’n as en schoot in de korte hoek) en Bjorn Kellerman (laag backhandschot) waren prachtig.

Alexander Cox: ‘Voor een eerste wedstrijd na de winterstop moet ik heel tevreden zijn. Niet alleen over de tweede helft, maar ook de eerste helft. Ik moet eerlijk zeggen dat we te veel kansen nodig hadden om de voorsprong sneller uit te breiden, maar met deze uitslag en een paar schitterende goals mag ik niet klagen.’

Robbert Kemperman ging na het eerste kwart met een hamstringblessure, uit voorzorg, naar de kant. Foto: Willem Vernes

SCHC – Kampong 0-7 (0-2)
‘4 Constantijn Jonker 0-1
’35 Martijn Havenga 0-2 (sc)
’46 Constantijn Jonker 0-3
’48 Philip Meulenbroek 0-4
‘54 Philip Meulenbroek 0-5 (sc)
’62 Constantijn Jonker 0-6
’63 Bjorn Kellerman 0-7