Kampong verplettert HGC in 1e duel

Een stralende hockeydag, dat was Hemelvaartsdag 5 mei. Kampong en HGC namen het tegen elkaar op in de 1e wedstrijd van een best-of-3-serie met een EHL-ticket als inzet. Op de Laan van Maarschalkerweerd liet Kampong zien de baas in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen te zijn. Het werd 5-1.

Al in de 2e minuut gaf aanvoerder Quirijn Caspers de Utrechters het goede voorbeeld door met een mooie boogbal voor de 1-0 te zorgen. Het 1e gevaar van de bezoekers kwam van de stick van Rik van Kan, hij kreeg de mogelijkheid met zijn backhand te schieten nadat Sander de Wijn balverlies leed op de kop van de cirkel. Van Kans poging werd gered door David Harte.

Opstootje

Een paar keer kwam de thuisploeg opnieuw dichtbij het doel van Sam van der Ven. De HGC-verdediging had in de openingsfase geen goed antwoord op de hoge ballen van Martijn Havenga en De Wijn. Bjorn Kellermans backhandschot werd echter enkel voor het publiek achter het HGC-goal gevaarlijk.

Halverwege de 2e helft was er opeens een opstootje. Erik Bouwens was Jorrit Croon tot last in zijn actie richting het Kampong-doel. Zowel De Wijn als HGC-aanvoerder Floris van der Linden kwamen na het fluitsignaal verhaal halen en er werd wat geduwd en getrokken. De kaarten bleven desalniettemin op zak.

Kampong klasse apart

Tussen de 25e en 30e minuut was Kampong een klasse apart, alles wat de Utrechters in die fase aanraakten, veranderde in een doelpunt. Rutger Marres bracht de score naar 2-0 door een mooi geplaatst backhandschot. Niet veel later soleerde Constantijn Jonker over de achterlijn. Zijn poging belandde op de legguards van Van der Ven, maar benjamin Jelle Phijffer was attent genoeg om de 3-0 binnen te tikken. Vervolgens verdiende Kampong de 1e strafcorner van de wedstrijd, die Havenga, weliswaar door het midden, binnenschoot.

Op slag van rust kreeg ook HGC een strafcorner, Gonzalo Peillats inzet verdween met veel overtuiging in de touwen. Een 4-1 ruststand was het resultaat. Na de pauze liet Kampong HGC iets meer het spel maken, maar kreeg zelf de beste kansen.

Return op de Roggewoning

HGC bleef vechten, maar zag veel aanvalspogingen stranden over de achterlijn of in door sticks van Kampong, dat de verdediging strak op orde had. In de 61e minuut gaf Constantijn Jonker het laatste tikje over de doellijn aan een bal die maar niet uit de HGC-cirkel wilde en bepaalde de eindstand: 5-1.

In de laatste minuten gooiden de Gazellen begrijpelijk alles, mannen en ballen, naar voren, maar het kwam niet tot echte doelpogingen. Dick Möhlmann kwam nog het dichtst bij, maar stuitte op Harte. Het is 1-0 voor Kampong in gewonnen wedstrijden. Zaterdag is de return op de Roggewoning.