Kellerman komt op het juiste moment wél winnend uit de strijd

Op het moment dat het écht moest, stond Bjorn Kellerman zaterdagmiddag op voor Kampong. Na een open derde kwart waarin vier keer werd gescoord verschalkte de aanvaller op de Klapperboom in het laatste kwart eindelijk HGC-uitblinker Sam van der Ven. Met een hard schot vijf minuten voor tijd schoot Kellerman Kampong naar de finale van de play-offs: 3-2.

Kampong Koning Philip Meulenbroek kwam vanmorgen (!) terug van een korte trip naar Barcelona en was na zijn heldenrol afgelopen woensdag (2-5) in de return zaterdag redelijk onzichtbaar. Tijd voor Kellerman om op te staan en weer alleenheerser te worden op de topscorerlijst van de titelverdediger.

De 28-jarige spits maakte vlak voor tijd zijn veertiende treffer van het seizoen. ‘Scoren is altijd lekker, maar het maakt me niet uit wie ze erin legt’, sprak de ervaren aanvaller na afloop over de scoringsdrift van Meulenbroek. ‘Het belangrijkste was dat we het in twee wedstrijden zouden doen, gezien de smalle selectie momenteel.’

Bjorn Kellerman juicht na de 3-2 tegen HGC. Op de achtergrond de held van de heenwedstrijd, Philip Meulenbroek. Foto: Willem Vernes.

Van der Ven won vaker van Kellerman

Kampong speelde, met Sander de Wijn en Lars Balk weer van de partij, berekenend tegen de uitdager uit Wassenaar. ‘Het was zaak dat de jongens die wat pijntjes hadden of net terug zijn van blessures weer wedstrijdritme opbouwen.’ De Utrechtse formatie van Alexander Cox moest tot twee keer toe een achterstand wegwerken door twee goals van Ashley Jackson. ‘Dat was heel zwaar’, zei Kellerman. ‘We moesten diep gaan vandaag. Uiteindelijk won ik van Sam, maar hij stond echt een lekkere wedstrijd te keepen.’

De spits pur sang was de hele wedstrijd al een plaag voor de HGC-defensie. Terwijl de bezoekers nadrukkelijk de aanval zochten, was het Kellerman met de grootste kans in de eerste helft. De international ontving de bal, slalomde met één stickbeweging tussen twee verdedigers van HGC en wilde de bal over Van der Ven pushen. Daar wilde de goalie van HGC echter niet aan meewerken.

HGC-keeper Sam van der Ven houdt het moeilijk droog na afloop. Foto: Willem Vernes.

Van der Ven redde kort daarna op een hard schot van de spits, waarna de doelman van de bezoekers vijf minuten voor rust hulp kreeg van vier verdedigers toen Kellerman het weer eens op zijn heupen kreeg rondom de cirkel van HGC. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal, nadat Derck de Vilder en Jip Janssen Kampong al op gelijke hoogte hadden gebracht, versloeg Kellerman wel Van der Ven.

Het zal tegen Bloemendaal vooral op vechtlust aankomen Bjorn Kellerman

‘Het ging wel lekker vandaag’, zei de matchwinner na afloop, die door de zege met Kampong volgende week zaterdag op zijn verjaardag de returnwedstrijd bij Bloemendaal speelt. Of er dan al een beslissing valt? ‘Nee, ik denk dat er sowieso een beslissingswedstrijd moet worden gespeeld’, voorspelt de aanvaller. ‘Ik durf echt niet te zeggen wie dat gaat winnen. Het niveau van Bloemendaal en ons ligt echt dicht bij elkaar. Het zegt genoeg dat we op doelsaldo (het verschil was vier doelpunten, red.) tweede zijn geworden. Dat een aantal jongens nu niet helemaal fit is zegt dan niet meer zoveel. Het zal vooral op vechtlust aankomen.’

 


4 Reacties

 1. conegut

  Sam stond echt goed te keepen en laat zien op belangrijke momenten er te zijn voor het team. Laten we hopen dat hij richting Tokio zich door ontwikkeld en zich gaat laten zien op de OS.

 2. cony-doomen

  Volgens mij pakt deze keeper nooit wedstrijden voor zijn team. Goed keepen is 1, maar punten pakken is iets anders. Woensdag vliegen er nog vijf ballen binnen. Ik zie Harte, VanAsch, Blaak en Visser wel punten pakken. Laten we het WK niet vergeten waarin onze doelman en die van Belgie erg succesvol waren, waarom zou je wisselen? Dat is een andere druk en daar kan deze jongen niet mee omgaan. Helaas, een zwaluw maakt geen zomer.

  1. conegut

   Ok eerlijk is eerlijk. Harte en van asch zie ik ook punten pakken. Blaak en visser niet. Zeker iemand als Blaak zou je verwachten dat hij veel constanter zou presenteren, op club niveau gaat hij vaak niet vrij uit. Alsof het hem ook niet interesseert. Visser talent voor de toekomst, hopelijk kan hij veel minuten gaan maken en ervaring op doen.

 3. cony-doomen

  Leuk om te lezen dat u het hierover eens bent. Over de competitie ben ik het niet helemaal met u eens. Er is een verschil of er af en toe makkelijke ballen ingaan of daadwerkelijk punten. Keepers als Visser, Blaak, Harte, laten juist zien punten te pakken, daar kunt u de ogen niet voor sluiten, maar ook bij hun gaan er wel eens ballen in die zeker houdbaar zijn. Ze pakken wel punten voor hun ploeg, dat stipte ik aan. Als er naast Harte en VanAsch keepers zijn die voor hun sport leven en het dus wel interesseert zijn het Blaak en Visser wel. Maargoed volgens mij was iedereen negatief over Blaak voor het WK en kent u het resultaat... Daar liet Harte het afweten bijv. dat kan gebeuren en doet niks af aan zijn kwaliteit. Een pro vd Ven keeper zijn is niet erg. We hebben allemaal onze voorkeuren. Een goed weekend!


Wat vind jij? Praat mee...