Klein Zwitserland stunt met gelijkspel tegen Oranje-Rood

Klein Zwitserland heeft opnieuw voor een stunt gezorgd in de Hoofdklasse Heren. De promovendus, die in het openingsduel van SCHC won, speelde vrijdagavond op eigen veld met 1-1 gelijk tegen het nog ongeslagen Oranje-Rood. Het was niet de enige verrassing vrijdagavond. Ook de 3-0 zege van Den Bosch op Rotterdam was vooraf door velen niet verwacht.

Voor Oranje-Rood leek er na vijf minuten geen vuiltje aan de lucht in Den Haag. Door een treffer van Bob de Voogd, alweer zijn vierde dit seizoen, kwamen de Eindhovenaren op voorsprong. In het vervolg van het duel slaagde Oranje-Rood er echter niet in het surplus aan kwaliteit om te zetten in doelpunten. KZ bleef daardoor in de wedstrijd en zag het harde werken na 49 minuten beloond met de 1-1 via een strafcorner van Koen Bijen.

Sander de Wijn (midden) en Glenn Schuurman in volle concentratie. Foto: Oranje Pictures

Na dertig wedstrijden zonder nederlaag stapte Kampong vrijdagavond tegen Bloemendaal zonder punten van het veld. Lees het wedstrijdverslag van deze topper in de Hoofdklasse.

SCHC leek lang op weg naar een overwinning op Pinoké, maar de ploeg uit Amsterdam sloeg in de slotfase keihard toe. De gevierde man aan de kant van Pinoké was Alex Hendrickx, die in de 65ste en 69ste minuut trefferzeker was. Voor beide ploegen was dit het eerste punt van de competitie, maar dat zal bij SCHC toch een wrange bijsmaak hebben.

Ook Almere en Tilburg zijn van de nul af in de Hoofdklasse. In het onderlinge duel bleef het 1-1. Voor de toeschouwers was het vooral genieten in de beginfase van het duel.

Nicky Leijs (Adam) feliciteert Jan De Wijkerslooth. Foto: Willem Vernes Fotografie

Het vernieuwde HGC krijgt dit seizoen veel lof, maar vooralsnog staat de ploeg van coach Paul van Ass na drie duels op slechts drie punten. De nederlaag tegen Amsterdam was onverdiend en kwam vooral tot stand door sterk keeperswerk van Jan De Wijkerslooth.

Den Bosch-speler Jelle Galema juicht. Archieffoto: Gino van Outheusden/Orange Pictures

Den Bosch maakte indruk vrijdagavond met een fraaie overwinning op het tot nu toe ongeslagen Rotterdam. In Brabant werd het liefst 3-0. Den Bosch revancheerde zich met die zege van de 3-0 nederlaag die de ploeg van coach Eric Verboom zondag leed tegen Amsterdam. Den Bosch was grote delen van het duel sterker dan de gasten uit Rotterdam, maar het duurde tot het vierde kwart voordat Nicolas Della Torre en Jelle Galema voor de beslissing zorgden.


3 Reacties

 1. luchtisblauwgrasisgroen

  Taaie ploeg KZ... gaan Tilburg en Almere dan over de degradatie plek strijden?

  1. Runa Honig

   Ik denk dat schc het meest in aanmerking komt voor de degradatieplek met Tilburg.

 2. MIck

  4 wedstrijden onderweg toch? Nog 18 wedstrijden te gaan.


Wat vind jij? Praat mee...