Van der Linden: ‘Volgend seizoen gaan we 3x zo hard knallen’

HGC kwam als nummer 1 de winterstop uit in de Hoofdklasse Heren, maar staat eind van het seizoen met lege handen. Vanmiddag verloor de ploeg ook de 2e play-offwedstrijd van Kampong, met 2-4. Aanvoerder Floris van der Linden zag een goede wedstrijd van HGC. ‘We hebben ons hersteld na donderdag, daar ben ik trots op. Maar in de play-offs winnen van een ploeg als Kampong, dat komt voor ons net even te vroeg.’

Naast een uitstekend keepende Sam van der Ven viel ook Van der Linden op bij HGC, met zijn slimme passes en versnellingen. En natuurlijk die miraculeuze redding van de lijn. ‘Ja, Sander (De Wijn, red.) die telde hem al volgens mij. Maar ik had hem gelezen, wist dat ze die corner hadden. Dus ik pakte die tipp-in nog net op de lijn. Dat was een lekker momentje.’

‘Dit kan nog wel wat worden’

Naast dat lekkere momentje zag Van der Linden een goede wedstrijd van HGC, al was de start niet al te best. ‘De eerste helft was Kampong beter. Maar het bleef 0-1, dus ja, dan blijft het een wedstrijd.’ De 2e helft schoot HGC uit de startblokken en boog de ploeg de 0-1 achterstand in enkele minuten om naar een 2-1 voorsprong. ‘Toen dacht ik: dit kan misschien nog wel wat worden’, stelt Van der Linden. ‘Wij hadden wel zin in een 3e wedstrijd namelijk.’

Lege handen

Die 3e wedstrijd komt er jammer genoeg voor de HGC’ers niet. ‘Helaas konden we die 2-1 niet vasthouden. Ik vind 2-4 wat veel klinken, maar Kampong heeft gewoon heel veel kwaliteit voorin. Ze straffen alles af.’ Uiteindelijk staat HGC dus met lege handen, na de eerdere 5-1 nederlaag donderdag bij Kampong.