HK (H): SCHC gedegradeerd, Bloemendaal aan kop, Amsterdam vierde

De voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse Heren had een zeer hoog thrillergehalte. Toen het laatste fluitsignaal had geklonken en de stofwolken waren opgetrokken was de ranglijst weer redelijk door elkaar gehusseld. Een ding is zeker: SCHC is gedegradeerd. De ploeg verloor in eigen huis met 5-3 van HGC en zag de concurrentie punten pakken. Bloemendaal is de nieuwe koploper en Amsterdam nestelde zich op de vierde plaats ten koste van Oranje-Rood.

SCHC speelt volgend seizoen in de Promotieklasse. Na de nederlaag tegen HGC was de degradatie een feit. De Bilthovense formatie leek zich net na de winterstop te kunnen ontworstelen aan de laatste positie op de ranglijst, maar sinds een week geleden was SCHC weer de drager van de rode lantaarn. Een ontsnapping was niet meer mogelijk, nadat de concurrenten Almere en Klein Zwitserland hun wedstrijden wisten te winnen.

Het spektakelstuk van de zondag. Oranje-Rood leek op weg naar de drie punten met een 3-1 voorsprong tegen Rotterdam. De Rotterdammers, die ook nog aan de play-offs mochten ruiken, knokten zich terug en namen vervolgens een 4-3 voorsprong. Die marge kon Rotterdam niet over de streep trekken. Oranje-Rood maakte alsnog gelijk. De puntendeling zorgde er wel voor dat de Eindhovense ploeg naar een vijfde plaats zakte ten faveure van Amsterdam. Rotterdam maakt door de remise geen kans meer op de play-offs.

Almere heeft vandaag in de strijd om degradatie prima zaken gedaan door met 2-1 te winnen van landskampioen Kampong. De ploeg steeg door de winst zelfs naar een veilige negende plaats. Met nog een competitieduel te gaan heeft Almere twee punten voorsprong op Klein Zwitserland en Tilburg, dat van de negende naar de elfde plaats duikelde.

De Amsterdammers kenden een prima dubbelweekend. Met de maximale score uit twee duels staat de ploeg die onlangs nog kansloos leek voor een ticket voor de play-offs op een vierde plaats. Afgelopen vrijdag werd met 2-0 gewonnen van Oranje-Rood en zondag werd Tilburg met 4-1 aan de kant gezet. Voor Tilburg had de nederlaag vervelende consequenties. De ploeg zakte van de veilige negende plaats naar plek elf.

Bloemendaal sloeg op de voorlaatste speeldag een mooie dubbelslag. Den Bosch werd met 2-1 verslagen en de Mussen namen de leiding in de Hoofdklasse Heren over van Kampong, dat in eigen huis met 2-1 onderuit ging tegen Almere. Den Bosch kan zich nog steeds plaatsen voor de play-offs, maar heeft dit niet in eigen hand. De ploeg staat zesde op een punt achterstand van Amsterdam en Oranje-Rood.

Promovendus Klein Zwitserland bewees zichzelf een enorme dienst door met miniem verschil te winnen van Pinoké. Hierdoor werd duidelijk dat SCHC direct naar de Promotieklasse degradeert. Klein Zwitserland steeg zelfs naar een tiende plaats en passeerde Tilburg op de ranglijst. Rechtstreekse handhaving is ook nog mogelijk. Het verschil met Almere, de nummer negen, bedraagt twee punten.

Lees de ontwikkelingen tijdens de voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse Heren terug. Zouden er op deze dag beslissingen voor de play-offs en degradatie vallen? Ook hielden wij je op de hoogte van de uitslagen van de Promotieklasse en Overgangsklasse. Hockey.nl was deze zondag bij Oranje-Rood-Rotterdam, SCHC-HGC en Bloemendaal-Den Bosch.


7 Reacties

 1. heleenvk

  Gaat NOS nog live uitzenden?

  1. paulvanbeuzekom

   Als het zo doorgaat zien we misschien het laatste kwart nog.

 2. SybrenAndringa

  Mag HC Rotterdam nog hopen op play offs? Kan de redactie van Hockey.nl ons schetsen welk scenario ze daarbij voor ogen hebben als dat zo opgeschreven wordt?

  1. jokkodewithcrotterdam-com

   Het is per definitie onmogelijk dat HC Rotterdam nog play offs haalt helaas

  2. SybrenAndringa

   Dat begrijp, maar of ze het bij decredactie hebben begrepen?

 3. MIck

  Volgens mij maakt Rdam Geen kans meer op de playoffs. Oranje rood heeft voldoende aan een gelijk spel en verliest Oranje Rood van DB dan pakt DB plek 4.

 4. MIck

  Was Ik Nog Amsterdam vergeten die hebben natuurlijk de beste papieren.


Wat vind jij? Praat mee...