HK Heren: Meulenbroek doet het weer, superstunt van Tilburg

Het is bijna niet te geloven, maar Philip Meulenbroek heeft het zondagmiddag weer geflikt. Tegen Rotterdam was het Utrechtse goudhaantje opnieuw de matchwinnaar voor Kampong tegen Rotterdam (2-3). De stunt van de dag was afkomstig van Tilburg, dat in eigen huis koploper Bloemendaal met 2-0 versloeg.

Het zat coach Jeroen Delmee de afgelopen weken niet bepaald mee. Tegen mede-degradatieconcurrenten KZ (0-0) en SCHC (2-2) was zijn ploeg beter, maar moest hij met een gelijkspel genoegen nemen. Zondagmiddag zat het Tilburg eindelijk een keer wel mee en werd zijn ploeg beloond voor een goede wedstrijd tegen Bloemendaal.
De 2-0 overwinning geeft Tilburg de nodige lucht in de harde degradatiestrijd. De West-Brabanders staan op de ‘veilige’ negende plek, drie punten los van Klein Zwitserland.

Jeroen Delmee lijkt het met Tilburg toch weer te gaan flikken. Foto: Willem Vernes

De situatie van Almere is een stuk somberder. De ploeg van coach Pasha Gademan staat nog steeds laatste en werd door HGC zondagmiddag van het veld geblazen. In een ongekende doelpuntenregen scoorde de Wassenaarse formatie liefst acht keer, waarmee het siezoenstotaal na achttien speelronden al op 69 treffers kwam. Daar komt geen ander team uit de Hoofdklasse bij in de buurt. HGC herstelde zich daarmee knap van de mindere prestaties in de afgelopen weken en heeft het bereiken van de play-offs in eigen hand. Almere moet de komende weken zonder Hoofdklasse-hockey benutten om zich te prepareren voor het spannende slot, waarin de Flevolanders nog tegen SCHC en KZ spelen.

Oranje-Rood herstelde zich knap van de dikke nederlaag van vorige week tegen Bloemendaal (5-0). De Eindhovense formatie won de lastige uitwedstrijd tegen Pinoké. De Amsterdammers zegevierden donderdagavond nog de halve finale van de Gold Cup na shoot-outs tegen Tilburg. Toen was Alex Hendrickx ook al trefzeker, net als zondagmiddag waar de Belgische international de 1-1 voor zijn rekening kwam. Aan de kant van Oranje-Rood werden de doelpunten ook door internationals gemaakt: Mink van der Weerden, Bob de Voogd en de Belg Thomas Briels. Door de zege blijft de ploeg van coach Roger van Gent op de vierde stek, die aan het einde van het seizoen recht geeft op een playoff-ticket.

Den Bosch was al sterk tegen de topploegen in de Hoofdklasse, maar de formatie van coach Eric Verboom gaat nu ook al soepel van de ‘kleintjes’ winnen. In het eigen stadion was Klein Zwitserland duidelijk niet sterk genoeg om Den Bosch van een overwinning af te houden. De Brabanders liggen goed op koers voor de play-offs, maar hebben nog wel een pittig programma de resterende vier wedstrijden, met onder meer duels tegen Kampong, Bloemendaal en Oranje-Rood in het vooruitzicht.

Phillip Meulenbroek lijkt het lot van Rotterdam in deze competitie bezegeld te hebben. Door de 2-3 nederlaag moeten er nog gekke dingen gebeuren om de Rotterdam de play-offs nog te laten halen. De ploeg van coach Albert Maneschijn speelde een sterke wedstrijd, maar was niet bestand tegen het goudhaantje dat twee keer scoorde.

Jeroen Hertzberger juicht nadat zijn ploeg heeft gescoord. Foto: Willem Vernes

Amsterdam had niet al te veel moeite met SCHC. De ploeg van coach Michiel van der Struijk mazzelde vorige week nog met een gelijkmaker van Thomas Vis in de laatste minuut tegen Tilburg, maar zo ver kwam het in Amsterdam niet.

Justin Reid-Ross haalt uit voor een strafcorner. Foto: Koen Suyk

 

 

 

——————————————————

Volg via ons liveblog de Hoofdklasse Heren en Promotieklasse Heren. We zijn live bij Amsterdam – SCHC en Rotterdam-Kampong in de Hoofdklasse Heren en bij de topper Cartouche tegen Schaerweijde in de Promotieklasse Heren.


1 Reactie

  1. jappiekrekel

    Lekker inhoudelijk verslag weer van de redactie. Doet echt recht aan opmerkelijke prestatie van Tilburg.


Wat vind jij? Praat mee...